Laatste stukje aansluiting toilet

UtrechtHJ

 • #1
Ik kom er achter dat ik nog iets ruimte moet overbruggen om vanuit rioolaansluiting bij de pot te kunnen. Het zwarte aansluitstuk is hier nog net wat te laag.
Wat ik als mogelijke oplossing zie:
In de laatste 45 graden bocht zit nu het 90 - 110 stuk, en de zwarte 'aansluiting'
Dit zou dan worden: een stuk pijp wat in de 45 manchet aansluiting past, en die dan in een 110 steekmof met manchetten steekt, in deze 110 steekmof dan weer de 110-90 overgang, en dan de zwarte aansluiting wat inkorten zodat deze hier weer in past.

Vooral, kan ik zo'n steekmof op deze plek gebruiken?

20240307_120047.jpg
 

Willem52

 • #2
De zwarte pvc (PE) kun je enkel met een rubbermanchet op een verlijmde pvc aansluiten. Zie op de foto niet zo duidelijk of de zwarte PE buis in een rubbermnchet steekt.
 
 • Like
Waarderingen: UtrechtHJ

Willem52

 • #3
In het verleden heb ik weleens de zwarte buis verlengd d.m.v. spiegellassen. Je moet dan wel een bedrijf weten dat dat even voor je wilt doen. Zal niet veel kosten.
 

UtrechtHJ

 • #4
Nee idd, ik weet dat ik die zwarte niet kan lijmen...
Die zwarte zit in een verloop (ook zwart, zelfde materiaal) wat van 90 naar 110 gaat. En die zit dan weer in een 45 graden mof met manchet, en dan weer door naar beneden...

Ik vraag me af of ik vanaf die mof gewoon een recht stuk 110 kan zetten, dan een 110 steekmof met manchetten aan beide kanten, zodat ik daar weer die beide zwarte delen in kan zetten...
Klinkt plausibel toch?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #5
Wat wil je nu precies want daar achter zit nog een buis waarvoor is die?
 
 • Like
Waarderingen: UtrechtHJ

UtrechtHJ

 • #6
Dat is de buis voor de ontluchting.

Vrijdag en zaterdag nog verder geprutst, ik heb nu zo gedaan:
Aan de achterkant kom ik met 45 graden bocht met manchet weer op vloerniveau uit, daar heb ik een klein stukje 110 buis ingeplaatst, met daar overheen een 110 steekmof met manchetten.
In die laatste heb ik de 90-110 adapter van Geberit gezet, en daarin weer het de laatste Geberit bocht van pot naar die adapter...

Maar nu kom ik er dus achter dat ik de aansluiting toch iets te ver naar voren zit, waardoor die aansluiting voor de pot iets voor het frame uitsteekt. Net geen 2 centimeter.

Ik baalde enorm, direct van plan om volgend weekend stukje riool opnieuw te doen.

Maar is dit direct zo'n ramp? Ik ga er zo'n wediplaat overheen zetten, en de pot zelf kom er op.

Als er kans op verdrukking is oid, dan doe ik het natuurlijk opnieuw

20240311_123052.jpg wc_riool.PNG
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #7
Die zwarte bocht word met behulp van klikbeugel in het frame vast geklikt.
Doe je dat niet dan als je op laatst de aansluit pijp er in drukt dan schuift alles naar achteren en moet je weer los halen.
Ken het frame nog 2cm naar voren?
 

UtrechtHJ

 • #8
Frame staat op de maximale 20cm van het bevestigingpunt. :(

Die zwarte bocht, met de 2 grote inkepingen -> de rand van een van die inkepingen past volgens mij nog goed in de onderste klikbeugel, en daarmee valt de bovenste er ook goed overheen. Ik moet dit nog even verifieren wantde bocht is nog wat te lang, moet nog stukje af wil ie er goed invallen, straks even kijken of dit helemaal klopt.
Als ik dit vast krijg, eigen risico natuurlijk, of je moet echt iets hebben van 'doe het niet!', kan ik dan bijv. een plaat osb eerst op het frame plakken zodat ik de extra ruimte die de bocht inneemt (uitsteekt) aan de voorkant opvul, en dan daarna de 2cm wedi er overheen?
Of krijg ik dan issues met bedieningspaneel wat dan een te grote afstand moet overbruggen, of iets anders?

Ik kan vanaf de onderkant er misschien bij bij het installeren van de wc pot, denk dat ik die sowieso even zou proef passen of ik alles er wel in krijg en of het dan inderdaad ook nog blijft zitten.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #9
Je kunt er beter mee stoppen en iemand er bij halen die dit goed op pakt en degelijk maakt dat is beter dan door prutsen.
Succes.
 
 • Like
Waarderingen: UtrechtHJ

UtrechtHJ

 • #10
Hmmm ja, begint zo wel veel onzekere dingetjes te krijgen.

Ik ga de riolering opnieuw aanleggen, dat deze gewoon op de juist plek komt. :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu