Kozijn met binnendeur van onbekend merk inbouwen

Jscheppers

  • #1
Voor het afsluiten van een nis op onze zolder waar de wasmachine, droger en CV ketel staan heb ik een tweedehands metalen kozijn met bijpassende binnendeur gekocht. Nu weet ik alleen niet welk merk of type kozijn dit is en wat de beste manier is om het kozijn aan de rest van de zolder te bevestigen.

Ik was van plan om een houten frame te maken waar het kozijn in past, alleen wil ik liever niet gaten boren in het metalen kozijn voor de bevestiging. Het kozijn zat eerst bevestigd in een soort gipswand in een kantoorpand, hiervoor gebruikten ze volgens mij een soort klem (zie foto 3). Ik vraag me nu af of ik dezelfde klemmen kan gebruiken om het kozijn aan mijn houten frame te bevestigen en zo ja, hoe.

De klemmen zitten op de manier hoe ze nu zitten veel te los. Mijn vermoeden is dat de klemmen andersom (dus met de 'pootjes' van de deur af) in het kozijn moeten waarna het kozijn op het frame kan worden 'geklikt', alleen hoe krijg ik ze dan ooit weer los?

Is er een klus-expert die dit type kozijn kent en me kan vertellen hoe deze het beste kan worden geplaatst?



 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kun je een foto van de paumelle plaatsen?
 

Jscheppers

  • #3
Vanwege de feestdagen heeft het iets langer geduurd voordat ik kon reageren, maar hierbij alsnog:



 

Jscheppers

  • #4
Ik begin te vermoeden dat de klemmen nodig zijn om de juiste afstand te bepalen. De paumelle steekt natuurlijk iets uit aan de binnenkant van het kozijn en levert zodoende een oneffen oppervlak op dat tegen het frame komt. Maar of de klemmen ook te gebruiken zijn als bevestiging of puur als afstandsbus ben ik nog niet achter.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Hmmm... de paumelle is in hoogte verstelbaar, op vaste afstanden. Dit heb ik niet eerder gezien, maar zal idd bij 1 systeem horen. Gezien de dichting in de aanslag is het een duurder soort nastelkozijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu