Holle metalen binnendeurkozijnen

CarlaT

  • #1
Ik erger mij al vanaf het begin van ons nieuwbouwhuis 2 jaar geleden aan de hol klinkende metalen binnendeurkozijnen. Natuurlijk kan je het vervangen door hout, maar op zich heb ik geen moeite met het feit dat het metalen kozijnen zijn. Bij mijn ouders zijn ook metalen kozijnen geplaatst, maar die klinken niet hol. Is het mogelijk om de kozijnen op te vullen met het één of ander?
 

Techno tim

  • #2
Vroeger werden de kozijnen tijdens metselen muur ingemetseld, tegenwoordig worden ze veel al na het metselen muur om de muur heen geklemd, daardoor zit er geen specie meer in het profiel waardoor deze hol blijft.
Opvullen van deze ruimte zal het holle geluid wegnemen,zal niet makkelijk zijn om deze ruimte goed egaal te vullen, pur schuim, of zilverzand misschien ik zou het niet weten wat makkelijker is , zelf zo ik kiezen voor een nieuw kozijn.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
In mijn nog op te leveren woning ga ik de kozijnen op de benedenverdieping na oplevering vervangen door houten nastelkozijnen (tevens worden deur + kozijn dan stomp ipv opdek).
 

Key Keeper

  • #4
Goede dag
om nu meteen nieuw er in te doen? mag wat kosten je spreekt al snel over 6 a 7
kozijnen. in welk opzicht klinken ze hol met het sluiten van de deur of alleen als je er tegen aan tikt.er is altijd een oplossing
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
De kozijnen die "vrij" komen heb ik op de zolderverdieping weer nodig, dus dat is geen verlies. Tevens is het verschil tussen na oplevering vervangen of als meerwerk uit laten voeren door de aannemer gigagroot: De aannemer rekent Eur 1000,- per deur/kozijn combinatie als we stompe deuren en houten kozijnen wilden. In de professionele handel ben ik als particulier ca 400 Euro per combinatie kwijt.

Aannemers mogen best wat overhouden aan het "ontzorgen", maar dit was te gortig. :shock:

Voor TS: kozijnen los halen en aan de binnenzijde bekleden met "antidreunfolie" die ook in auto's gebruikt wordt. Dat is een soort zelfklevende bitumen met lood.
 

Key Keeper

  • #6
Goede dag
kijk als je de kozijnen weer gebruikt geen verlies, maar om kozijnen alleen te verwisselen voor het holle geluid vind ik zonde dan zou ik ook voor foam/purschuim kiezen met een lange slang kan je het kozijn vullen.moet je alleen wel een gat maken en deze weer afdoppen ook niet in 1 keer alles willen doen tussen door laten uitharden dit werkt beter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu