Probleem met stalen kozijn binnendeur

Pimmes111

  • #1
Ik heb een probleem met mijn stalen kozijnen voor de binnendeuren. Dit zijn kozijnen die omhoog gesteld kunnen worden zodat de vloer er mooi onderdoor gelegd kan worden. Door de bovenlichten eruit te halen en de imbusjes los te draaien heb ik deze iets omhoog geplaatst en vervolgens de vloer eronder gelegd. Dit ging allemaal prima al ging het schuiven best moeizaam (imbusjes waren wel allemaal volledig los).

Echter bij het terug halen naar beneden halen tot aan de nieuwe vloer is het binnenste deel losgekomen van het plafond. Na wat schuifwerk is het buitenste deel uiteindelijk op gelijke hoogte gekomen met het binnenste deel en krijg ik deze met geen mogelijkheid meer afzonderlijk van elkaar geschoven.

Heeft iemand hier ideeën of moet nu het hele kozijn losgehaald worden?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Deze nastelkozijnen zijn eigenlijk niet gemaakt om na montage nog te schuiven. Al is jouw oplossing niet helemaal verkeerd. Volgende keer alleen de schuifstukken in de glassponning doorschroeven met de wand.

- hoeveel ruimte heb je nu tussen bovenkant van de vaste stijl en het plafond? Normaal is dit tussen de 2 en 6 cm. Dus met de dikte van de vloer eraf hou je te weinig ruimte over om met iets te kunnen werken.

Maar als het schuifstuk zover gezakt is dat je ruimte hebt, zou je kunnen proberen om een U-vormige haak te maken (3-tand haak van het vissen - punten eraf!), aan een touwtje knopen en proberen om het schuifstuk boven de rand uit te krijgen. vanaf daar moet het met een tangetje/schroef en een klein hamertje wel te doen zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu