Koude benedenverdieping

Chathanky

  • #21
Dan lijkt het er sterk op dat de benedengroep deels of geheel is dichtgeslipt, de drie groeprn van boven werlen normaal dus de delen van de verdeler werken naar behoren.

Wat betreft de pomp waar je het over had, de pompopbrengst kan met de leeftijd terug lopen maar niet zo extreem dat de vloer beneden helemaal niet warm meer wordt.
Zoals je al geprobeerd had om de bovengroep te sluiten zal er altijd voldoende overblijven om de benedenverdieping te verwarmen.
Als je de bovengroep sluit duurt het wel tussen een half uur en anderhalf uur voordat de vloer beneden op temperatuur komt, in het begin is het alleen de eerste meters die warm wordt en later zal de rest warm worden.

Volgens mij had Marco en headhunter het bij het rechte eind. Sorrie voor mijn interuptie :oops:
Ik wilde dmv. de vragen nog een aantal mogelijkheden uitsluiten, Mijn gedachte ging uit naar 2 gescheiden verdelers, en dan zijn er nog legio mogelijkheden.

Pomp zou eventueel nog mogelijk zijn maar ik denk nu ook dat het met dichtslibben te maken heeft.
Als bij het aftappen van de installatie behoorlijk zwart water uitkomt is het wel duidelijk.
 

Karst

  • #22
Oké Heren,
Het is mij ondertussen wel duidelijk dat ik een leuke klus voor de boeg heb. Ik zal beginnen met het doorspoelen / reinigen van de leidingen en als het systeem toch stil staat zal ik eens in de pomp kijken.
Bedank voor het meedenken en alle goede adviezen. Ik laat nog wel weten wat ik tegengekomen ben.
Voor nu maar weer lekker plat en morgen gezond weer op.
Met vriendelijke groet, Karst.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu