Kitten tussen douchebak en muurtegels

Japiepost

  • #1
Hallo ,nu voor de 3e laten kitten,maar het druppelt nog steeds links en rechts van de douchebak,als het nu weer druppelt wat moet ik dan?
het druppelt dan onder de douchebak op de gestorte vloer en overmorgen gaan de tegels op de vloer.
wie heeft er een tip als het blijft druppen en het kitten werkt niet?

gr de japiepost
 

Japiepost

  • #2
Jan, ik wacht eerst ff af of hij nu nog lekt,het is gisterenavond om 18.00 gekit en ik hoorde dat je 24 uur moet wachten voordat het droog is en weer kan douchen,als die dan nog lekt stuur ik een foto.

gr.japiepost
 

Japiepost

  • #3
Toch nog ff een vraagje ,op de tube staat dat je 24 uur moet wachten om te kijken of het waterddicht is en ik weer kan douchen,maar andere zeggen dat 12 uur genoeg is,wat is waar???

gr.japiepost
 

Fiesiekus

  • #4
De gebruiksaanwijzing op de tube; dus 24 uur. Gezien de vochtige en koude (?) omstandigheden, zou ik dat tenminste aanhouden.
 

Japiepost

  • #5
Oke bedankt,maar je begrijp dat ik sta te popelen om te kijken of de kitlaag het nu wel houdt en als dat niet het geval is leg ik wel wat in de hoeken om het spatwater niet de kans te geven om om tussen het kit door te komen want ik wordt er zolanzamerhand gek van.

gr.japiepost
 

Fiesiekus

  • #6
Altijd rustig en geduldig blijven bij dit soort klussen. Het resultaat staat of valt met de kwaliteit en de voorschriften.
 

Japiepost

  • #7
Nou,gewoon gedoucht vanavond zo goed als droog maar zet de douchekop op allebei de hoeken van de douchecabine en ja hoor weer druppels water achter elkaar de kitter weer gebeld en die zegt nu dat een slangetje op de kitspuit zet en dan ook maar de achterkant van waar het lekt volspuit.zal het water zeker wegblijven maar het blijft een feit dat het water toch in allebei de hoeken door het kit dringt weet dat de hoeken van de douchcabine moeilijk te kitten zijn maar het moet toch te verhelpen zijn heeft iemand anders een oplossing anders zit ik over een paar jaar weer met dezelfde ellende met een lekkag in miujn woonkamer.
en over een paar dagen gaat de vloer met tegels erin en moet het echt opgelost zijn.
gr.japiepost
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Toch wel raar dat het blijft lekken in de hoeken, vooral als een echte kitter het gekit heeft.
Is de douchebak aan de ondezijde wel ondersteund door een lat, waar hij tegen de muur aan staat.
En is hij tijdens het plaatsen ook wel goed in de kit vast gezet.

En zijn de inwendige hoeken van de wandtegels ook wel goed gekit in de douche hoek.

Ook kunnen er enkele voegen van de wandtegels niet helemaal goed gevoegd zijn, zodat daar het water doorheen komt.

Of ook kan het zijn dat de gaten achter de mengkraan niet goed of helemaal niet zijn afgekit.
Dit is vaak oorzaak Nr1 als het gaat om lekkages in het douche gedeelte.

En wat ik ook al een keer meegemaakt heb, is dat een loodgieter was vergeten om de transparante beschermfolie die op sommige douchebakken zit er af te halen.
Hij had de douchebak wel afgekit, maar dan blijft het lekken omdat de douchbak zelf niet vastgekit staat.

Dus een helehoop mogelijke oorzaken om te controleren.

Gebruik ook een neutrale siliconen kit als het een kunststof bak is inplaats van sanitair kit.
En natuurlijk de bak eerst even goed ontvetten, en de kit minimaal 24 uur laten drogen, voordat je weer in de douche bak gaat staan en gaat douchen.
 

Japiepost

  • #9
Het gaat om linkeruiteinde en de rechter uiteinde waar de draaideur van de douchecabine begint het is kurkdroog onder de gehel douchebak behalve de uiteinde daar drupt het,met douchen weinig las maar als de douche kop erop wordt gezet en er meer water op komt gaat het druppen daarom willen we nu de achterkant van de zijkant dichtkitten nu het nog kan over een paar dagen komen de vloertegels erin en dan kunnen we er niet meer bij.

gr
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Als het dus goed begrijp, lekt het dus bij het profiel van de douche deur wat tegen de muur aan zit.

Is de douche bak wel afgekit voordat je de douche cabine er op gezet hebt.
Dit is ook vaak een grote fout die begaan wordt.

Omdat een douche cabine alleen aan de buitenkant van het douche gedeelte afgekit mag worden, en dus aan de binnen kant niet zodat het water wat eventueel tussen de profielen zit weer terug kan lopen in de douche bak.
Als je dus de douchebak na het plaatsen van de douche cabine hebt afgekit, kan er onder het profile water doorlopen tussen de douche bak en muur.
En zo kan het daar dus gaan lekken.

Nu is een douche cabine natuurlijk ook niet helemaal 100% waterdicht.
Meestal is er nog een ruimte onder de deuren open.
Maar daar zit dan ook meestal een plastic lekstrip onder voor op de glazen deur die schuin afloopt.
Ook wordt er meestal een klein lekdorpeltje op de douchbak gekit, zodat eventueel water wat langs de deur loopt, niet buiten de douchebak kan komen.

Maarja als je daar het water onderdoor laat sproeien met de doche kop, dan zal er geheid water onder door lopen.
 

Japiepost

  • #11
Trouwens de douchebak staat op 3 verstelbare poten en staat volgens ons goed tegen de tegels aan dus ondersteuning van houten latten is niet nodig het is een douchebak en cabine reflex van bruynzeel dus niet een van de goedkoopste.
en er hoeft maar een dun kitrandje tussen omdat de douchebak goed tegen de tegels aan staat maar die hoeken blijft toch een aparte behandeling om te kitten denk ik dan,maar ja morgen kitten we de buitenkant ook maar helemaal dicht en ik gooi de rand erweer tegenaan en vind het wel best op de tegels staat ook weleens water en die paar druppels droogt heel snel op op het nieuw gesorte cement onder de douchebak,ben er klaar mee!
gr.japiepost
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #12
IS DUS HELEMAAL VERKEERD GEREDENEERD.

Een douchebak is niet voldoende ondersteund als die alleen maar op een drie poot staat.
Beter is nog om er een 5 poots onderstel onder te zetten, voor een betere ondersteuning.

Ook moet je altijd een paar latten op de muur zetten waar de douchebak op ligt in de kit.

En een dun randje kit is ook uit den boze, helemaal als de douche bak niet ondersteund wordt door latten aan de muur.

Zodra je namelijk in de douchebak gaat staan komt daar dus een aardig gewicht op te staan, en zal de douchebak iets zakken, en de randen dus open gaan staan.
Als er dan maar een dun kitrandje op zit tussen tegels en bak, zal dit onherroepelijk gaan scheuren.


Ik begrijp dat het vervelend is, als er niet de gemakkelijke antwoorden worden gegeven welke je zelf verwacht.

Maar beter nu meteen goed doen zoals het hoort, of over een half jaar je halve badkamer en het vertrek eronder uitbreken als gevolg van een grote waterschade.

Vorig jaar hadden wij ook een klant die helemaal geen kitvoegen wou zien omdat ze dat lelijk vond.
Ik heb haar toen een verklaring laten tekenen, dat ingeval van lekkages wij niet verantwoordelijk zijn voor enige gevolg schade, en dat reparatie naderhand niet onder de garantie zou vallen.

Ze heeft net vorige week gebeld dat ze lekkage heeft bij haar douche.
En toen ik vertelde dat we het wel op wilde lossen tegen betaling, omdat ik haar wees op de door haar zelf onder tekende verklaring, werd ze een beetje boos.


Maarja het is aan je zelf, wat je er aan wilt doen.
Verders kan ik je niet helpen
 

Japiepost

  • #13
Sorry hij staat op 5 poten,maar wij hebben er al een paar keer in gedoucht en hij lekt nergens behalve in de 2 uiteinden,dan zou de kit toch overal moeten lekken inplaats van dan alleen die 2 uiteinden?
 

H@ns

  • #14
Kan er iemand even een paar uitroeptekens gaan halen want ze zijn op :?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #15
Ze zijn terug in de voorraadkast :wink:
 

Japiepost

  • #16
Hahahahahahahaha oke voortaan 1 uitroepteken.
maar toch nog ff over me douchebak,na het douchen nog steeds druppels ,de douchebak staat waterpas op nog geen mm na.
is het inderdaad een optie om allebei de uiteinden vol te kitten er zit namelijk nog een kleine opening tussen de zijkant van de douchebak en de tegels aan allebei de kanten ?
en kan ik dan in de hoeken een kitrand op de bestane kitrand spuiten zodat die een extra kitrand heeft of is er soms nog eeneenvoudige oplossing dat ik allebei de hoeken afdekt tijdens het douchen met bijv. een plastic object of zoiets want met washandjes helpt het ook niet komt er gewoon doorheen natuurlijk.

gr.een desperet japiepost
 

Japiepost

  • #17
Jan, de man van de badkamer is geweest en hij zei ook dat eigenlijk de beste oplossing was om de bak de laten rusten op 2 houten balkjes,maar deze douchebak met 5 poten zou ook eventueel zonder moeten kunnen dat is ook tegen mij gezegd bij bruynzeel.
hij heeft nu de gehele onderkant volgekit meer kan er niet meer bij en ik laat het nu ff goed drogen tot zondagmorgen(kunnen gelukkig bij de buren douchen) en dan gaan we met z`n vieren om ste beurt natuurlijk douchen en als het dan nog druppelt haalt hij de douchecabine van de bak af .haalt de bak van de muur en gaat het dan doen zoals het altijd gebeurde met de houten balkjes en afkitten enz.
het blijft toch kunststof he,blijf het alleen raar vinden dat de kitranden alleen maar blijven lekken waar de doucecabine begint terwijl echt alles is afgekit.
ps. de man van de badkamer had de douchebak niet geplaatst hoor dat hadden we zelf gedaan zoals het ons gezegd was,eigenlijk hadden we de balken gelijk moeten doen en dan hadden we niet gehad dat er beweging in de douchebak zat,maar gelukkig kunnen we het nog herstellen als het zondag nog lekt en wat betreft de foto jan,het is eigenlijk te simpel voor worden alles draait om de balken en nu zit er toch een beetje speling in de voegen op het eind denk ik.
ik hou jullie op de hoogte zondag morgen wordt de badkamer story van mij hervat :oops: :? :?: :mrgreen:

gr.japiepost
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #18
:prima:
 

Fiesiekus

  • #19
Gelukkig, Jan met hoofdletter!
 

Japiepost

  • #20
Slaat dat op viezekus :P :P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu