Douchecabine kitten: waar te eindigen?

HAJ

  • #1
Dag (mede-)klussers,
Aanstaand weekend staat een, op zich leuke, klus op het programma: het (opnieuw) kitten van de douchecabine. Zoals misschien te zien op de foto's, kunnen de naden tussen tegels en douchebak en de naad tussen de tegel (het stuk laat zich het best omschrijven als een omgekeerde Y) echt wel een nieuwe laag gebruiken.

Waar ik moet beginnen is duidelijk, maar waar eindig ik? Ik vrees dat als stop ter hoogte van het donker muurtje dat dienst doet als plancet (zie totaalfoto), de nieuwe kit niet goed zal aansluiten op de oude kit, met een potentieel lekkagepunt tot gevolg. Immers, daar is normaliter genoeg (spat)water te vinden. Wat is een goed punt om te stoppen, of ontkom ik er niet aan om de nieuwe kit tot aan de bovenzijde (tussen de witte tegels) opnieuw aan te brengen? Ik wil lekkage vanzelfsprekend voorkomen, maar extra (en misschien onnodig) werk hoeft wat mij betreft ook weer niet ;)

Dank alvast voor het meedenken!

20240413_134923.jpg 20240413_134945.jpg 20240413_134915.jpg
 

JFW

  • #2
'bezint eer ge begint' zou ik zeggen, heb laatst ook het idee gehad 'effe' de kit in de douchecabine te vervangen, eindstand met 2 man 3/4 uur bezig geweest alle oude kitrestjes zo goed mogelijk weg te peuteren.

Zou alles tot aan het plafond opnieuw doen; het is dan juist geen extra/onnodig werk.
Wel als je het nu tot de helft doet en het gaat lekken zodat je alles (weer) opnieuw kan doen.
En dan heb je de potentiele gevolgschade ook nog....
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #3
Opzich kun je er wel eens voor kiezen om van de verticale voeg alleen de onderste 10cm opnieuw te kitten als de rest nog goed is.

In dit geval heb je ook een horizontaal oppervlak met het plateau waar je de kit sowieso vervangen moet. Als je toch al tot dat niveau bezig bent, zijn er nog maar 2 kitnaden die verticaal doorlopen tot het plafond, die zou ik dan ook maar gewoon meepakken dat is het werkt niet meer.

Je Douchedeur is als het goed is aan de buitenkant gekit? Afhankelijk van de staat neem je die dan wel of niet ook mee
 

HAJ

  • #4
Dank voor de input! Uiteindelijk (better safe than...) toch maar alle kitranden (in de douchecabine) tot aan het plafond eruit gehaald. Viel me uiteindelijk nog redelijk mee, waarschijnlijk omdat (i) de kit al aardig op leeftijd was en (ii) de kitter destijds wel erg dun had gekit.

Bijgaand wat sfeerimpressies van het resultaat.
Een tip voor diegenen die ook aan een dergelijke klus (gaan) beginnen: schaf 2 a 3 goedkope stanleymesjes aan (bij mij zijn ze allemaal kapot gegaan) en schuif een groot deel van het mes uit. Zo creeër je een 'flexibel' mes en kom je makkelijk langs de randen van de kit, waardoor de kit er voor een groot deel uitkomt. Het resterende deel kan dan nog worden verwijderd met speciale pasta.

20240420_173920.jpg 20240420_173923.jpg
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier, Job_04 en JFW

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu