Kitten en verven

Kitten en verven

  • #1
Een jaar geleden hebben wij een nieuwbouwwoning betrokken. Muren met voorstrijk behandeld, overschilderbare kit op de hoeken aangebracht en toen de muren met muurverf op waterbasis geschilderd. Na een aantal maanden vertoonden sommige hoeken en ook de rand net onder het plafond scheuren. Met huisdieren vonden we het verstandiger om de muren nogmaals over te schilderen maar dan met afwasbare verf. We dachten, goed moment om nogmaals de overschilderbare kit in de hoeken aan te brengen en om het voor te zijn, ook de hoeken die geen scheuren vertoonden. Kit heeft meer dan een week de tijd gehad om te drogen, de kit hebben we aangebracht met zo'n speciale kitlepel en met een natte vinger (zonder zeep) nog extra bijgewerkt. Nu vertoont de kit craquele scheurtjes. Hoe moet ik dit nu aanpakken? Nogmaals overheen schilderen en hopen dat het bij deze scheurtjes blijft en de verf deze bedekt. Kit weghalen en hoe dan verder? Neem aan dat kit het ideale spul is om scheurtjes te behandelen en dat deze overschilderbaar moet zijn of is er een betere manier?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Topic verplaatst naar de goede rubriek.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Kit dicht af maar heeft geen invloed op scheurvorming erachter. Ook de dikte van de aangebrachte kit en de kwaliteit ervan hebben invloed op qraquele vorming van de verf die erop aangebracht is. Ten overvloedde: verf kan de rek van kit niet volgen. Gevolg daarvan is dat de verf barst. Zo min mogelijk kit gebruiken kan wat helpen. Vwb de overschilderbaarheid van kit: fabrikanten geven ook aan eerst een proefstukje te maken om te kunnen beoordelen of de gebruikte verf wel met de kit matched.
 

Kitten en verven

  • #4
Ik heb zitten googlen en zag dat er ook Alabastine haarscheurvuller is als kit, of aan te brengen met een kwast. Toch even navragen of het hier ook voor geldt. De naam doet vermoeden dat het beter zou zijn, maar het blijft een kit. Klopt dit of zit ik er naast?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu