Kit tussen deurkozijn en stucstop verven

Michiel43

  • #1
Goedemiddag,

Donkere deur en lichte muur
Heb een houten deurkozijn met stucstop rondom. Met paar mm ruimte. Zie foto.
Deurkozijn moet ik nog plamuren en schuren etc. Het deurkozijn en deur worden donker bv 7016 of 7021.
Muur wordt wit tint.
Ga de naad nog vullen met acrylaat anticrack en dan een week drogen is mijn idee.
Twijfel over de aanpak van de kitnaad en eventuele haarscheurtjes op termijn. Wie heeft hiervoor nuttige tips?

Vraag
Welke kleur zal ik de kitnaad schilderen? Watergedragen donkere grondverf en donkere lakverf of bij de latexen van de muur meenemen. Wat is de beste aanpak hiervoor?

20210221_190901.jpg
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Dergelijke naden kunt u dichtkitten met non-crack crylaat kit, maar de ervaring leert dat de afwerking met verf - of zelfs als er een kleurkit wordt gebruikt- estheties gezien niet echt fraai is en geen garantie biedt dat er later geen krimpsscheurtjes gaan ontstaan omdat er een behoorlijke ril moet worden aangebracht.
Het is moeilijk te zien wat het hoogte verschil tussen stuc en hout is, maar u zou een afwerking met een opdek lat kunnen toepassen. Deze zijn er volkomen vlak (01) of met sponning in verschillende maten om hoogte verschil te compenseren ( vanaf 03 ) Als u deze in verstek aanbrengt en op het hout met montagekit verlijmd ziet u de naad nooit meer terug een kunt u de lat strak afschilderen in de kleur van het kozijn.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Michiel43

  • #3
Ja dat klopt inderdaad, maar de chef wil zonder opdeklat. Naden gekit met non crack, bekende goede merk. Kan het zijn dat de kit tijdens het drogen na de eerste dagen iiets krimt/of naar binnenn trekt?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Alle acrylaatkitten bevatten water. Water neemt volume in en is niet samendrukbaar. Na droging is dit volume verdwenen. Dat is misschien niet veel, maar houd u wel rekening met krimp. De rek van de kit is ca 12,5- 17 % met een kwaliteisproduct.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu