Schuurtje lakken/verven. Kit weghalen?

Canon

  • #1
Hallo allen,

Jaar geleden huis gekocht. Schuurtje moest toen al geverfd worden, maar heb nu de tijd er voor.
Ben hem vandaag flink aan het schuren maar heb twee vragen.

- De kleur die er op zit vind ik niet geweldig. Heb hem liever wat houtkleurig. Is dat ook mogelijk? Het zal dan niet iets moeten zijn wat iets doorschijnt (dat zie je soms met lak) want de kleur die hij nu heeft moet je dan natuurlijk niet terug vinden.

- Er zit ook kit tussen de naden. Dit is uitgedroogd en als ik wil trek ik het er zo af. Sommige stukken gingen er automatisch af, zoals boven het raampje (zie foto's).
Is het aan te raden alles weg te halen en nieuwe toe te voegen? Dit zal siliconenkit zijn verwacht ik. Kan een onervaren persoon als ik dit gebruiken :)?

Ik kijk er uit naar de reacties!

Groeten,

Canon

WhatsApp Image 2021-04-26 at 17.12.11.jpeg WhatsApp Image 2021-04-26 at 17.12.12.jpeg WhatsApp Image 2021-04-26 at 17.12.1211.jpeg WhatsApp Image 2021-04-26 at 17.12.10.jpeg
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wil je een andere kleur dan ontkom je niet aan een dekkende beits of lakverf (met grondverf). Transparante beits of vernis zal altijd de oude kleur laten doorschijnen.

mee oude kit verwijderen en geen nieuwe meer aanbrengen. Nergens voor nodig.

Siliconenkit NOOIT gebruiken bij verf: verf en siliconen zijn elkaars grootste vijanden. Verf hecht niet meer en je krijgt allemaal kringen in je verf (siliconenbesmetting). Heel erg lastig te verhelpen met anti-siliconen.
 

Teun65

  • #3
Ga deze lekker schuren, is een werk maar dan heb je ook wat...
al het oude moet weg, maar hij hoeft niet blank geschuurd, behandel hem daarna met beits op lijnolie basis... hoe meer aandeel lijnolie , hoe beter. komt een mooie zomer aan... toch.. kan je hem in het najaar nog een keer doen...

Lekker insmeren en na een half uurtje het te veel uit/af poetsen met een oude T-shirt

Krijg je een mooi geleeft schuurtje, goed beschermt tegen de elementen, na een jaar of drie ff met een schuurpad de spinrag en vliege poep verwijderen... en een nieuw laagje erop.. wordt elk jaar mooier.
 

Teun65

  • #4
Voordeel van lijnolie... barst en schilfert niet.... en niet eindeloos schuren voor er een nieuwe laag op moet... ideaal voor tuinhuisjes.
 
  • Like
Waarderingen: Freakie

Canon

  • #5
Super bedankt! Ik ga hem als het weer iets beter is klaar schuren en dan er overheen.
Beste lijkt mij om wel alle uitgedroogde kit weg te halen. Dan doe ik er ook een nieuwe meer overheen omdat het naar mijn idee niet nodig is.

Lijn olie ziet er goed uit, ik kende het niet. Het lijkt wel transparant, en dat is niet handig omdat de kleur die er nu op zit niet zo mooi is. Ook moet ik soms zo schuren dat er geen kleur meer op zit en heb zoals het er nu uit ziet is er dus aan kleur verschil. Als ik dan met transparante olie er over heen zal gaan blijft dat zichtbaar.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Je kunt ook diverse kleuren verf kopen op lijnolie basis.
 

Teun65

  • #7
Zoals jan aangeeft, je hebt diverse kleuren op lijnolie basis... nu haal je het uit zo’n klein flesje puur lijnolie?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu