Keuken verplaatsen, hoe afvoerleiding maken?

JaapD

 • #1
Wij zijn van plan om de keuken te verplaatsen naar de voorzijde van de woning. Hiervoor moet de bestaande afvoer verplaatst worden. De afvoer van de keuken is nu 40mm, welke verloopt naar 75mm en dan de grote rioolpijp in gaat. De aansluiting moet naar de andere kant van de woning. Hierbij een foto van de huidige aansluiting met daarnaast een tekening (bovenaanzicht) waar hij heen zou moeten en hoe ik het in gedachten heb. De huidige pijp van 75mm afzagen, hier een 90gr bocht op naar opzij en dan met nog een 45gr bocht richting de plek waar hij door de vloer naar boven moet. Vervolgens met 50mm door de vloer heen. De 90gr bocht zit mij echter niet zo lekker.

Kan dit zo, of is het beter om een klemzadel op de standpijp te lijmen en de andere leiding af te doppen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Dat kan gewoon als je het in 75mm uit voert en door de vloer heen 50mm
  Wel goed beugelen ivm weg zakken.
   

  Haplo

  • #3
  Gebruik ipv 90 graden 2 bochten van 45. Misschien kun je er ook 3 achter elkaar doen (3x spie/mof), maar dan weet ik niet of je meteen op de goede plek uitkomt.
   

  Nickk

  • #4
  90 graden kan prima, 2x 45 alleen voor liggende leidingdelen gebruiken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu