Afvoer keuken verplaatsen zonder kruipruimte

DennissG

 • #1
Hallo,

Ik heb een keuken gekocht voor mijn gekochte woning en zit met een probleem. In de nieuwe situatie willen we een kookeiland creëren inclusief vaatwasser en gootsteen. Hiervoor moeten een aantal aansluitingen verlegd worden, waarbij vooral de afvoer me zorgen baart.

Het huis is van begin deze eeuw en is gebouwd zonder kruipruimte. De begane grond bestaat uit een ribcassettevloer met daarop een cementdekvloer van 30 mm. De afvoer moet zo'n 3,5 meter lengte overspannen richting de oude aansluiting. Wel lijkt de hoofdverzamelleiding van 110 mm ongeveer recht onder de nieuwe beoogde afvoer te liggen (op tekening).

Ik vraag mij ernstig af of het realistisch is om de afvoer van de beoogde keuken aan te sluiten op de bestaande situatie. Is het mogelijk om door de vloer te frezen zonder de constructie te beschadigen? En is het anders mogelijk om de afvoer aan te sluiten op de bestaande hoofdleiding op basis van de bouwtekening?

Ik hoor graag of iemand hier tips of ideeën over heeft. In het slechtste geval moeten we terug naar de keukenboer om toch nog het ontwerp te wijzigen...
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Frezen in de rib cassette vloer kan je vergeten.
  Cementdekvloer is zeer waarschijnlijk wel dikker als 30 mm, maar een pvc rond 50 krijg je op afschot daar niet in.
  Staat je huis op palen? Dan kan je vanaf buiten onder je fundering doorgraven om onder je vloer te komen.
  Anders een kruipluik maken in de vloer, de ribben intact laten.
   

  DennissG

  • #3
  Dank voor je advies Rola, wij gaan het ontwerp van de keuken laten aanpassen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu