Ketel slaat circa 4 x per uur aan zonder warmtevraag

Kire

  • #1
Onlangs heb ik van onze Nefit Ecomline de boiler laten vervangen ( tweedehands).
Nu slaat terwijl er geen warmtevraag is voor de verwarming de ketel ongeveer 4 x per uur even een minuut aan. Doordat de ketel 4 x per uur aanslaat is de de buitenkant van de warmtewisselaar continue warm en de buizen ook ( zie foto). ? Als ik de warmwatervoorziening uit zet, dan slaat de ketel niet aan. Is het normaal gedrag dat de warmtewisselaar continue warm is? En is het normaal gedraag dat de ketel zonder warmtevraag van de CV 4 x per uur aanslaat.

1.png
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Boiler op temperatuur houden.
 

Ceeshobby

  • #3
Misschien lekt er ergens warmwater. Om de boiler op temperatuur te houden zou de ketel niet zo vaak aanslaan. Worden de radiatoren ook warmen, driewegklep nakijken.
 

Kire

  • #4
ik heb een boiler van de exellent in mijn classic zitten, dit zou moeten kunnen. Alleen toen hebben ze iets moeten inkorten. Dit iets gaat onder in de boiler (= denk ik voor de temperatuur te meten ) zou het hier aan kunnen liggen?
 

Lange Herman

  • #5
Dat de boilersensor ingekort is klinkt onwaarschijnlijk, in het midden van de onderkant gaat de temperatuursensor naar binnen. Die hoef je niet in te korten. Wel kan een defecte of verkeerd gemonteerde sensor een resultaat geven zoals u beschrijft. Ook als de boiler op de sensor lekt krijgt u een vergelijkbaar gedrag vd ketel. (4 x per uur aanslaan)
 

Kire

  • #6
Dank je. De sensor is vervangen voor een nieuwe. Blijft vermoedelijk nog over dat de boiler op de sensor lekt. Ga het verderlaten uitzoeken
 

Lange Herman

  • #7
Als de boiler op de sensor lekt kun je dat zien aan de sensor.
Deze is dan nat of smerig oid.
Je vervangt een sensor pas nadat je hem hebt doorgemeten (ohmse weerstand)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu