Kantengeleider Bovenfrees

AlbertD

  • #1
Hallo,

Ik heb een B&D bovenfrees met kantengeleider, deze is voor rechte stukken, nu zit er ook een (ik denk een geleider) met een wieltje bijgeleverd, weet iemand waar deze voor is en hoe te gebruiken?

Ik moet namelijk de vorm van een kunststof mal uitfrezen in 18 mm multiplex, hoe kan ik nu de bovenfrees precies strak geleiden langs deze mal zodat ik de perfecte vorm heb? Ik heb namelijk zo'n idee dat het hulpstuk met wieltje hiervoor is, alleen ik weet niet hoe ik dit moet gebruiken. Een freesje met geleidering gaat niet lukken, ik kan deze niet vinden van 18 mm diep.

Alvast bedankt.

Mvg
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Je kan de vorm er natuurlijk wel in twee keer uitfresen.
Eerst langs de mal, en vervolgens langs het eerste gefreesde gedeelte.

Het andere wieltje zal een kopieerring zijn vermoed ik.
 

Kees61

  • #3
De geleider met het wieltje kan je onder een beitel afstellen, in het midden, of als de beitel een andere diameter heeft, gelijk met de frees. Zo kan je een beitel ook gebruiken als er geen lager op zit, alsof er toch een lager op zit. Eigenlijk maar een nood oplossing.

Er zijn kanten frezen te koop tot wel 5 cm lengte,met het lager onder of boven. Dat moet je maar bij een goede ijzerwinkel vragen of bij google zoeken naar freesbeitels en dan naar kantenfrees.

Zaag wel eerst je multiplex plaatje ongeveer op maat, 2 a 3 mm groter dan de mal, en frees het dan na.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu