Kabellengte tussen trafo en 12 v halogeen spots

Onno

  • #1
Ik wil een paar halogeenspotjes (12 v) aanluiten. De set wordt echter geleverd met draden van 1 m en 2x 0,5 m, waarbij de draden ook nog eens "doorgelust" zijn (wel parallel).
Nu wil ik de spotjes verder dan dat uit elkaar zetten, nl vanaf de trafo respectievelijk 2 m draad, 3 m draad en 4 m draad. Ik wil dus vanaf de trafo elke spot apart aansluiten.

Nu ben ik op het forum in een (ondertussen gesloten) onderwerp kabellengte tegengekomen dat dit zo kan. Daar wordt echter gesproken over draad met 1,5 mm2 doorsnede koper. Heeft iemand enig idee of het dan om installatiedraad gaat (hard koperen kern) of om verlichtingssnoer (flexibele gevlochten kern) ? En moet dit warmtebestendig snoer zijn ? Boven de spotjes is tussen de 15 en 20 cm ruimte.

Bovendien zijn de aansluitpunten (waar je de halogeenlampjes inprikt) aan de kabels gegoten. Kan ik de stekkers afknippen en met een kroonsteentje aan de langere draad vastmaken ? Want zo niet en het moet installatiedraad zijn, hoe koppel ik de stekkers dan aan de draad :?
 

Gerrit

  • #2
Vraag om hittebestendig snoer van 1,5 mm2 en dat kun je met kroonsteentjes koppelen. Doe er een paar adereindhulsjes om en je zit goed.
 

Onno

  • #3
Gerrit,

Bedankt !
 

Mitchell

  • #4
Ik zou altijd 3 gelijke lengtes nemen, het ligt eraan wat voor trafo u heeft maar er bestaat een kans dat het ene lampje iets feller brand dan de ander. Vooral electronische trafos kunnen daar last van hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu