Teruglevering bij tussenmeter

Tutti

  • #1
Wij hebben een mantelzorgwoning met een tussenmeter voor elektrisch , Easton SDM72D. Wij willen zonnepanelen leggen maar Hoe werkt dit met teruglevering en saldering?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Als ik de productpagina van de fabrikant mag geloven is de meter bidirectioneel, hij heeft dus ook een teruglevertelwerk.

Ik neem aan dat je hierover wel goede afspraken maakt met degene waar je de energie aan betaalt.

Hou er rekening mee dat de groepenkast(en) mogelijk niet geschikt zijn voor de extra stroom die je wilt invoeden. Niet alleen jouw groepenkast maar ook de hoofdverdeler moeten mogelijk worden aangepast.
 

Tutti

  • #3
Dank je wel voor de snelle reactie. Ik heb geen idee hoe je hier goede afspraken over kunt maken?
Bestaat er niet ook een tussenmeter voor zonnepanelen die meet hoeveel de panelen leveren? Dan zou je verbruik uit kunnen rekenen door zonne-energie van energie af te trekken. Zolang je nog kunt salderen is het verbruik te berekenen. Als je dan meer zou terugleveren dan verbruiken krijg je de terugleververgoeding van de energieleverancier van de hoofdeigenaar. Of zie ik dit helemaal verkeerd? Blijft lastig…
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Natuurlijk bestaat er ook een tussenmeter die je alleen tussen de groep van de zonnepanelen kunt monteren. Zo'n zelfde meter als je nu hebt bijvoorbeeld. De meeste omvormers hebben trouwens ook zelf een meter ingebouwd.

Je netto verbruik kun je ook al zonder extra tussenmeter berekenen door het teruglevertelwerk van het levertelwerk af te trekken op de bestaande meter.

Maar inderdaad, het financiële plaatje wordt het lastigste. Zeker als de contractant een dynamisch energiecontract zou nemen of later de salderingsregeling dan toch eens een keer wordt afgeschaft.
 

Tutti

  • #5
Duidelijk, dank je wel
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu