Isoleren zolder - hoe dichten met gipsplaat

Reno

  • #1
Goedendag,

Ik wil mijn zolder isoleren. Dit ga ik doen met glaswol. Daarna wil ik het gaan dichten over de balken heen met gipsplaten.

Het probleem waar ik mee zit is dat de balken niet mooi recht lopen, ze verschillen allemaal met elkaar. De ene is net iets anders van de ander verdraaid de andere hangt iets door, etc.

Er is in het verleden door vorige bewoner al wat gipsplaat met glaswol tussen de balken geplaatst, maar dit is half bakken gedaan. Dit wil ik laten zitten zodat het iets extra geluid gedempt word(ik woon in de buurt van een snelweg, lage tonen!)

Als ik dit nu zomaar ga dichten met gipsplaat krijg ik een soort golvend schuin plafond. Dit wil ik niet want het moet een slaapkamer worden.

Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken om een mooi recht plafond te krijgen? Gewoon dichten en een stuccadoor het recht laten maken? Of...


 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Uitvlakken door planken langs de balken te spijkeren, hierop de rachels en dan de gipsplaat.
 

Reno

  • #3
Bedoel je bv grote underlayment planken? En welke afmeting bedoel je precies?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Gewone planken, deze aan de zijkanten van de balken spijkeren/schroeven, ze hoeven maar iets onder de balken uit te komen om het hele stuk te kunnen uitvlakken.
 

Reno

  • #5
Ah! Duidelijk. Bedankt.
Weet je toevallig ook in hoeverre de dakconstructie het houd als ik hier planken+rachels+gipsplaten tegenaan zet? Houd die dit makkelijk?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu