Dak extra isoleren, maar zolder is woonruimte (gyproc afwerking)

Dahollow

  • #1
Hallo iedereen,

Mijn volledige zolder is ingericht als woonruimte met alle voorzieningen. De woning dateert van 1988 en de oorspronkelijke eigenaar had al goed (naar de toenmalige maatstaven) geïsoleerd. Zowel dak, spouwmuren, tussenverdiepingen, etc zijn geïsoleerd. De zolder is eveneens op aardgas verwarmd, maar ik wens nu (enkel op zolder) een airco systeem te monteren dat ook kan verwarmen. Dit natuurlijk in combinatie met onze zonnepanelen (15 x 400w). De dakisolatie is tussen de 7-10cm en bestaat uit (minerale?) wol.

De gehele zolder is met gyproc afgewerkt. De zijwanden gaan niet tot de hoeken van het dak, waardoor er achter de wanden ofwel inbouwkasten zijn verwerkt, ofwel een "kruipzolder". De wanden zijn nog 1,40 meter hoog aan beide zijden van de ruimte. Je kan dus nog vrij makkelijk achter de wanden en aan het dak.

Bestaat er een techniek om dit extra te isoleren, zonder de gehele gyproc constructie af te breken? Daarbij kijk ik niet enkel naar de kosten om het opnieuw te laten plaatsen, maar eveneens naar het feit dat dit een woonruimte/bureau is met best wat materiaal en interieur. Dit allemaal verplaatsen of beschermen tegen het stof, zou ik liever willen vermijden.

Kan er dan iets van isolatie op de gyproc zelf worden gelegd, hierbij rekening houdende met de inbouwspots (LED)?

Als dit überhaupt kan, kan ik met een geruster hart enkele offertes laten opmaken.

Alvast bedankt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zit er een damprem aan de warme zijde van de isolatie?
 

Dahollow

  • #3
Beste Walker,

Bedankt voor de reactie. Ik vermoed dat er een damprem op zit (aluminium?). Voor alle zekerheid een foto bijgevoegd.

dak.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Je hebt aan die zijde voldoende ruimte voor extra isolatie... Mijn keuze zou zijn om toch de gipsplaten eraf te halen, en isolatie + een klimaatfolie aan te brengen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu