Isoleren schuur t.b.v. ombouwen naar praktijkruimte

Jurgen.S

  • #1
Mijn vriendin is pedicure en wij willen daarom de enkelsteensschuur met (asbest) golfplaten ombouwen naar praktijkruimte, dus dat wordt alles isoleren.

Kan ik gewoon ijzeren profielen tegen de muur aanmaken met isolatie ertussen en dan afwerken met gipsplaten? En het dak er hoe kan ik dat het beste isoleren? Die rondingen van de golfplaten kan ik wel dichtmaken, zijn speciale stukken voor. Maar kan ik dan gewoon een regelwerk met isolatie maken en afwerken met plafondplaten.?

Alvast bedankt voor julie hulp.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer u toch bezig bent verwijder dan gelijk de asbestplaten, ooit komt u ze toch weer tegen, in bepaalde gevallen mag u ze zelf verwijderen en hoeven de marsmannetjes niet te komen, informeer bij de gemeente.
In plaats van golfplaten kunt u dan geïsoleerde dakplaten gebruiken, de binnenzijde hoeft verder niet meer afgewerkt te worden.

Voor rachelwerk tegen muren geen ijzer gebruiken, dit kan zorgen voor koudebruggen en daardoor condens.
Gebruik houten balken die los van de muur staan of d.m.v. hardhouten klosjes op de muur, ruimte ertussen zo'n 2 cm.
Volgorde van buitenaf: eerst dampdoorlatende folie, dan balken met isolatie, hierna dampdichte folie en dan afwerken met wandplaten.
 

Jurgen.S

  • #3
Die golfplaten vervangen voor geïsoleerde dakplaten is geen optie omdat ze overlopen op de schuren van de buren. Kan ze eventueel wel vervangen door andere zonder asbest.

Die dampdoorlatende folie moet tegen het houtwerk komen toch of tegen de muur? Ben het even kwijt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dampdoorlatende folie vrij van de muur, bij gebruik van klossen vastnieten op de klossen en dan de balken en de isolatie aanbrengen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu