Houten buitenwand schuur van binnen isoleren

Jero3nR

  • #1
Ik wil in mijn schuur de binnenkant isoleren en er een werkruimte van maken. Ik maak de houten garage deur daarvoor dicht en daarvoor heb al een frame als voorzetwand aan de binnenkant gemaakt.

Nu twijfel ik over de beste manier om het te isoleren. Zelf denk ik dat eerst een dampdichte folie aanbrengen op de garagedeuren verstandig is, daarna de isolatierol en vervolgens een voorzetwand van Stucplaat.

Zie ik daarbij iets over het hoofd? Ik sta open voor tips! Dank alvast!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ja. Je vergeet de verwarming. Zonder verwarmen heeft isoleren geen nut. Het toverwoord bij een onverwarmde schuur is ventileren.
 
  • Like
Waarderingen: Jero3nR

Jero3nR

  • #3
Ik zal iets meer info geven voor het totaal plaatje. Vloer en dak en rest wanden zijn al geïsoleerd. We maken in de lange zijde van de schuur een nieuwe pui met openslaande deuren en ventilatierieroosters. (vandaar het dicht maken van de garagedeur) En er komt een airco unit in die ook voor de verwarming gaat zorgen.
 

Charel

  • #4
De volgorde der materialen is verkeerd. Je mag niet beginnen met dampdichte folie tegen de garagedeuren om vervolgens de isolatie en de afwerking aan te brengen.
De dampdichte folie moet je aanbrengen aan de binnenkant van de isolatie en dus tussen de isolatie en de stucplaat.
De regel is ook hier dat de muuropbouw zodanig is dat de buitenkant meer dampopen is dan de binnenkant. Met een dampdichte folie tegen de garagedeuren zou dat net omgekeerd zijn. Fout dus !
 

Jero3nR

  • #5
Dank voor je advies Charel,
Daar kan ik wat mee. Breng ik de isolatie dan rechtstreeks tegen de garagedeur aan of moet daar nog een dampopen folie tussen?
 

Charel

  • #6
Als er geen regendoorslag van betekenis te vrezen is via die deur dan kan je de isolatie zonder meer aanbrengen tot tegen die deur.
Als dat wel het geval is dan is er iets mis met die deur en zou ik dat herstellen zonder ze daarom volledig dampdicht af te werken. Waterwerend moet ze zijn, niet dampdicht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu