Schuurtje isoleren

Robbie2000

 • #1
Hallo daar. Ik wil een klein, simpel houten (douglas) schuurtje (2.5x2.5) isoleren. Ik gebruik het schuurtje voor gereedschap, een fiets en af en toe wat klussen. Het hoeft niet supergoed geisoleerd te zijn, wel vrij van condens ivm gereedschap. Ik loop voor zo'n klein schuurtje wel tegen een aantal problemen aan.

1. is het nodig iets onder de stenen vloer (30x30 tegels op zandgrond) aan te brengen, zoals dampremmende folie, tegen optrekkend vocht? of kan ik de tegels impregneren of verven met betonverf zodat vocht geen probleem wordt? of is dit overdreven?
2. de wanden wil ik isoleren met EPS/piepschuim.. ik lees de ene keer dat ik dit direct op het buitenhout kan aanbrengen met lijm, een andere keer lees ik dat je een spouwruimte van 1-2cm moet creeren (heb totaal ruimte voor 6 cm isolatie). wat is nu het beste?
3. moet ik de eps wand afwerken met dampremmende folie aan de binnen zijde? of beter niet zodat het nog wat kan 'ademen' ? hoe werk ik naden en hoeken af, met pur?
4. is het nodig om ventilatieroosters aan te brengen in het schuurtje? hoeveel en waar?
5. het dak is bedenkt met bitumen of epdm geloof ik.. is het verstandig om in het plafond isolatie aan te brengen of kan ik dat beter laten zitten? met welk materiaal kan ik hier het beste werken, ook eps of beter steenwol/glaswol?

Bedankt voor de hulp! Ik kom er gewoon echt niet uit.

Gr
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Als je niet gaat verwarmen heeft isoleren geen nut.
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  Robbie2000

  • #3
  Ik wil de ruimte wel in de winter kunnen gebruiken om te kunnen klussen. Als ik er dan een dag zit vind lijkt het me wel prettig als het geisoleerd is zodat ik me niet scheef betaal aan stroomkosten van een elektrisch kacheltje.

  Daarnaast grenst onze bijkeuken aan het schuurtje, als het schuurtje geisoleerd is, is de bijkeuken ook meteen beter geisoleerd.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu