Isoleren plafond dakkapel

A

Anonymous

Gast
  • #1
Is het mogelijk om het plafond van onze dakkapel met glaswol of iets dergelijks te isoleren.

Dit om het geluid van harde regen te dempen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Corinne, voor het dempen van zo'n geluid moet je als isolatie een poreus en zwaar materiaal gebruiken. Zoek op internet eens naar houtwolcementplaten.

Marinus
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Geluid dempen zal heel moeilijk zijn.

Het probleem van geluidstrillingen is dat het door harde materialen gewoon wordt overgebracht. Bijvoorbeeld de regen veroorzaakt een geluidstrilling in het dak en de trillingen worden overgebracht op de balken (hard materiaal).

Daaronder zitten bv gipsplaten die de triling weer oppakken. Het aanbrengen van isolerende materialen helpt niet veel in dit geval, omdat de trillingen worden overgebracht door de harde materiaal verbindingen.

De enige echt goede oplossing is een zwevend plafond te maken waarbij de verbindingen van de ophanging van een elastisch materiaal zijn (bv rubber).

Lijkt me nogal een klus..
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Isoleer nooit een plat dak van binnenuit. Dit geeft gegarandeerd vochtproblemen / rotting van je dakbeschot aan de binnenkant.

Wat je wel kan doen: van buitenaf isoleren, een zg. koud dak isolatie. Dit is sowiezo goed tegen de kou en volgens mij zal het ook het geluid van slagregens remmen.

Je legt platen isolatie op je dak, en legt daar wat tegels op zodat ze niet wegwaaien. Zorg wel dat het water goed kan weglopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu