Isoleren met gips en isolatie in een?

Iloon

  • #1
Hallo,

Wij hebben twee maanden geleden een oud huis uit 1910 gekocht. Het is een heel leuk en sfeervol huis, maar helaas met nogal wat achterstallig onderhoud..

We willen het hele huis isoleren. We hebben een leuke aanbieding gekregen van gips- en isolatieplaten in een. Hierbij zit de gipsplaat reeds verlijmd met het isolatiemateriaal (glaswol).
Voor zover ik weet moet er tussen isolatiemateriaal en gipsplaat altijd een dampremmend folie in verband met leefvocht aangebracht worden. In deze situatie kan dat dus niet. Weet iemand of dit ons vochtproblemen kan opleveren? Of zijn deze platen zo gemaakt dat dit niet kan?

Groeten,
Ilona
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er hoort een dampdichte laag tussen. Dampremmend aan de koude kant van de wand.

Kan je de specificaties opvragen van het product? Er is veel op de markt, dus dit kan best wel eens per product verschillen.

Het nadeel van dit soort platen lijkt mij dat de ondergrond waar de platen tegenaan komen, wel erg vlak moet zijn. Ze zijn bedoeld om tegen metselwerk aan te lijmen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Even gezocht. Er is een bedrijf die vermeld voor scheidings en voorzetwanden. Misschien bedoeld als geluidsisolatie. Dat zou kunnen betekenen dat je deze platen niet tegen buiten muren kan gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu