Isoleren dakkapel

Tiho

  • #1
Hallo iedereen heb veel gelezen hierover isolatie maar heb er weer een.

Ik wil mijn geplaatste kunststof dakkapel isoleren en de rest van het dak ook uiteraard.

Tussen de raveling en de balk waar de pir of pur platen inhangen zit al isolatie met een scherm door de dakkapelboer geplaatst. Dit was niet afgeplakt en wou ik zelf wel ff doen maar het geval is dat vanaf voorkant dakkapel tot en met nok EPDM folie ligt.

Dus ben ik eigenlijk bang nu door wat ik allemaal lees dat en die balk en mijn dakbeschot door gaat rotten omdat alles dan opsluit, want die epdm is niet erg dampopen mag ik hopen tenminste :D

morgen foto,s
 

Tiho

  • #2


Kan ik deze naad dus dichtplakken of kan ik deze beter open laten?De bovenkant is trouwens afgepurt.





Boven deze spaanplaat ligt dus epdm met +- 2 cm tussenruimte is het verstandig om hier nog isolatie tegen te maken? Misschien ook met tussenruimte voor ventilatie. Gaten zijn door de bouwer geboort voor natuurlijke ventilatie.





Hier zaten al gipsplaten voor maar moet er geen waterkering tot de pur of pir plaat komen?  Is deze plaat bovendien wel waterbestendig?

Alvast bedankt.
 

Edwin 41

  • #3
Het beste is het om 1 zijde te isoleren bij voorkeur van bovenaf,doe je het van onderaf zorg dan voor ruimte tussen beschot en isolatie en creer ventilatie
Op de 1 en laatste foto zie ik volgens mij een balk ongeloofelijk ver door buigen toch?
 

Tiho

  • #4
Heb net met alu rei van twee meter gekeken want ziet er inderdaad wel krom uit maar zakt op die lengte hooguit twee mm. door lijkt mij tolerabel en tijd om fototoestel een schop te geven.

misschien enig idee over naad wel of niet dichtplakken?
kan dan namelijk verder met tussenwand ivm onbereikbaarheid als deze geplaatst is.

dank u
 

Edwin 41

  • #5
Die naden kun je volgens mij gewoon dicht tapen of wat je wilt en is volgens mij geen ventilatie.
 

Tiho

  • #6
Denk toch dat ik dat ook maar ga doen beetje vreemd alleen dat bij plaatsing niet is afgedicht de uitgelijnde plaat voor rachelwerk zat hier namelijk ook al.

Maar lijkt me dan beter dat er geen vocht van binnen bij komt aangezien dat denk ik weer slecht weg kan aan buitenkant.

ga weer aan de slag dank je tim
 

Gekske

  • #7
De folie met de ruitjes is voor de buitenkant, dat is damp open folie. Bij mij zit het als volgt na advies van dit forum (en spieken bij een dakkapel fabrikant) kunststof zijwang, geimpregneerd houtwerk, ruitjes folie, houten zijwang van 10cm met (onbrandbare) eps ertussen, dampdichte folie, gipsplaat, stuukwerk, verf ;-) Kortom nergens aan de binnenkant zie je
de ruitjes folie ook niet als je de gipsplaaten eraf haalt.

Het dak is alsvolgt: bitumen, underlayment op houten balken 2 cm luchtspouw (door de kieren van de dakkapel) epsplaten, dampdichte folie, gipsplaten, stuukwerk en verf.

Tegenwoordig zie je ook vaak bij het herleggen van de dakpannen dat deze folie over het dakbeschot komt dan de panlatten en dan de dakpannen.

Als je zoekt op google naar plaatjes van een dakkapel dan kan je een site voor hout hele mooie plaatjes vinden mbt de isolatie. hoop dat je er iets aan hebt succes
 

Tiho

  • #8
Bij mij is dus geen dampdichte laag onder het dak geplaatst door de dakkapelle boer. Vraag mij daarom dus af of deze platen vochtbestendig zullen zijn, iemand enig idee?

en het dampscherm kan open of dicht zijn ondanks de ruitjes welke volgens mij tegen doorscheuren zijn.
zitten iig geen gaatjes ofzo in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu