Dakkapellen plaatsen en dan isoleren.

Zollie

 • #1
Dag allemaal, toch nog maar eens de dampopen/dicht etc vraag stellen, en iets over beste manier van vakken maken en afwerken.

Huis is van 1975 met de bekende houtvezelplaten met een 20 of 25mm (inmiddels) oranje pur-laag erop. We krijgen binnenkort dakkapellen, die zijn geïsoleerd van binnen met gespoten pur, Rd 3,5 volgens de folder.
Na plaatsing zal ik toch zelf moeten afwerken, en de rest van het dak isoleren/afwerken.
Gordingen zijn zo'n 19 cm. Op zich zouden die helemaal weggewerkt kunnen worden, maar dat hoeft voor mij niet, ik vind ze niet lelijk.
Dakbeschot is van binnen geschilderd, de naden met een latje afgewerkt. Geen idee of dat voor de sier is of tegen tocht.

Als ik goed begrijp is het niet slim om te werken met pir+gips platen, hoewel die me het lekkerst leken verwerken.

Is het wenselijk om met bv rockwool/isover een dikte te kiezen die Rd 3,5 geeft? Wil je de isolatie van de kapel precies benaderen? Wil je hoger/lager zitten??

En stel je kiest 12cm dikke wol op plaat of rol. Maak je dan met 12cm vuren balken een stel vakken die je gaat opvullen, dan folie dan gipsplaten?
Of heeft een andere constructie de voorkeur?
En welk folie kies ik? Is het überhaupt noodzakelijk om folie te gebruiken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #2
  een r waarde van 3,5 voor een dak/dakkapel is niet erg veel in de huidige tijd.
  ik zal als u hier gaat isoleren/aanpassen streven naar een waarde van 6 dat is het minimale wat tegenwoordig behaalt dient te worden.
   
  • Like
  Waarderingen: Zollie

  Zollie

  • #3
  Dank, ik heb inderdaad de bouwer van de kapellen benaderd en hij zal de 6,0 versie maken (gewoon dikker schuim spuiten, meerprijs natuurlijk :P)

  Ik ben inmiddels wel een beetje over en wil van buiten isoleren, met de gedachte "je doet dit maar 1x, doe het dan goed"

  Ik heb vandaag bedrijven langs gehad voor offertes, maar ze werken tegenwoordig met folie (SF40BB) kennelijk. Is dit omdat het het beste is, of omdat het het makkelijkste werkt??

  Ik heb een beter onderbuikgevoel bij PIR, maar dat is niet wetenschappelijk onderbouwd...

  Ik krijg voor beide smaken offerte. Even zonder een eventueel prijsverschil in acht te nemen, welke is aan te raden? Folie of PIR?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu