Geschakelde dakkapel isoleren

Pieter19

  • #1
Beste forumleden,
ik heb recent een huis gekocht uit 1914. Nu heb ik lekkage op een bitumen dak. De lekkage was al bekend bij de verkoop. De dakkapel is geschakeld met aan beide kanten de dakkapel van de buren (zie fotos). 1 van de buren heeft nog bitumen, de andere heeft EPDM, vrij recent erop gezet. Nu wil ik sowieso het bitumen van mijn dak voor EPDM vervangen maar ik loop tegen een aantal problemen aan als ik de boel nog extra wil isoleren. Op dit moment ligt er 50mm pir onder het bitumen maar dat is te weinig voor goede isolatie. Ik zou graag 100mm erop willen leggen, maar dan wordt mijn dak 5 cm hoger dan de buren. Ik weet niet precies hoe ik dit dan moet aansluiten bij de buren en zou daar graag een advies van jullie willen krijgen. Tevens denk ik dat dit visueel niet al te mooi is. Een andere optie is om de pir van 50mm te laten zitten en aan de binnenkant 70mm steenwol aan te brengen en dan af te dichten met een dampdichte folie.

Zouden jullie mij kunnen adviseren en welke van de opties het meest geschikt is? Ik heb ook een teken toegevoegd met optie 1 (dikkere laag PIR) en optie 2 zowel van boven als onder plat dak isoleren.

Alvast bedankt voor jullie tijd!

IMG-7423.jpg IMG-7424.jpg IMG-7426.jpg IMG-7427.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een isolatie van wol is zeer dampopen.
PIR met alucachering is dampdicht. Let op er is een plaat ontwikkeld waarvan het alu is geperforeerd. Zal niet zo dampdicht zijn. Weet daar zelf weinig van.
De planken van het dakbeschot liggen niet strak aan een gesloten. Klopt dit is er een openverbinding met de buren.
In de lengte van de balken is die extra strook van de damprem aanbrengen eenvoudig.
De kopsekant, om de balken heen wordt meer werk.
Breng de damprem op de balken aan van foto 2 en vervolgens het raggelwerk. Raggels voldoende dik dat de schroeven van de gipsplaten de damprem niet doorboren.

Randstrook damprem 2.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu