Overgang dakkapel naar schuin dak isoleren

bdevr

  • #1
Dag klussers,

Ik heb een nieuwe dakkapel met isolatie aan de buitenzijde (wat natuurlijk standaard is). Het sluit aan op een schuin dak wat nu aan de binnenzijde wordt geisoleerd.
Het schuine dak heeft aan de buitenzijde een dampdoorlatende laag. Aan binnenkant komt 10cm steenwol, dan nog 5 cm alu PIR plaat afgetaped en dan nog een dampremmende laag er overheen (overkill eigenlijk; 2 keer dampremmer; maar ik wil niet dat er vocht door de gordingen richting dak gaat).

Wat is lastig vind is de overgang tussen de buitenisolatie van de dakkapel en de binnenisolatie van het schuine dak. Er zit daar een holle niet geisoleerde ruimte, OSB plaat met daarop EPDM (van buiten gezien het stuk overgang van het platte dak naar schuine dak).

Opties
1. Als ik het dampscherm door laat lopen vanaf het schuine dak over het gehele plafond van de dakkapel, dan sluit ik de houten constructie van het dakkapel op tussen 2 dampdichte lagen (EPDM dakbedekking en dus de dampdichte folie).
2. Als ik de dampdichte folie tot aan de eerste balk van de constructie van de dakkapel laat lopen, dan kan vocht via het plafond van de dakkapel doorkruipen naar het isolatiemateriaal van het schuine dak.

Wat kan ik het beste doen?

processed-5a8931ea-3dee-4f25-b98d-2e1910941e0a_5k3vOjnI.jpeg

processed-d94d096c-9da4-4340-84ad-dd5a908248d5_uw8GClR6.jpeg

Zie foto's!
 

Robert0v

  • #2
Ik zou de dampremmer over die eerste balk heen trekken en dan omhoog slaan tot aan het dak van de dakkapel. Daar goed vast kitten/tapen.
 

bdevr

  • #3
Dank voor je advies. Zou je de spleet tussen dakkapel en dak nog volstouwen met steenwol of purschuim of het ongeisoleerd laten?
 

Robert0v

  • #4
Ik heb dat bij mijzelf wel opgevuld met steenwol, om een koudebrug te voorkomen. Ik heb die ruimte inclusief de rest van het dakkapel dak, welke ook met steenwol is geïsoleerd vanaf de binnenkant, vervolgens afgewerkt met klimaatfolie. Zit er bij jou ook daar ter plekke bitumen of EPDM?
 

Sander 1972

  • #5
Het is vanaf buiten geisoleerd, zou het zo laten. neem aan dat de opstand omhoog geplakt is en daar onder geisoleerd.
 

bdevr

  • #6
Robert0v schreef:
Zit er bij jou ook daar ter plekke bitumen of EPDM?
Ja, ook EPDM


Sander 1972 schreef:
neem aan dat de opstand omhoog geplakt is en daar onder geisoleerd.
Dit vraag ik na bij het bedrijf wat ze geleverd heeft.
 

bdevr

  • #7
Ik heb antwoord van het bedrijf; de opstand is niet geïsoleerd.
Ik ga de holte daarom volproppen met steenwol en de binnenkant afwerken met dampdichte folie en goed aftapen/kitten.
Bedankt voor het meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu