Isolatie van het dak, binnen en buiten.

A

Anonymous

Gast
  • #1
Mijn dak is van hout. dwz; ronde sparren met dak beschot. De buitenkant is geïsoleerd door middel van steenwol met daarover ventifol (Dat folie dat dakpansgewijs overelkaar ligt waardoor er lucht doorheen kan).

Nadien merkte ik dat het nog koud bleef, derhalve wil ik nu ook aan de binnenkant isoleren. Dwz. Dampwerend plastic met daarover heen gipsplaten.

Door de sparren zit er dus lucht tussen de dampwerende laag en het dakbeschot. Maar is de vraag, kan het dakbeschot wel genoeg ademen en gaat het niet rotten

En hoe kan ik er dan voor zorgen dat dakbeschot toch voldoende lucht krijgt?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Zelf heb ik een aantal zolders geïsoleerd en ventilatie is zeker belangrijk.

Ik zou geen dampwerend plastic gebruiken dat is meer iets voor de vloer. ik weet niet hoeveel ruimte u heeft maar een extra laag steenwol afgedekt door middel van isolatieplaten of gipsplaten geeft zeker een goede isolatie.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hout nooit aan 2 kanten isoleren.

Het kan dan namelijk niet meer ademen. Na verloop van tijd gaat het hout rotten. Ademen betekent dat het hout z'n vochtregulatie zelf regelt. Goed ventileren dus!

Denk aan schuurtjes die van binnen uit zijn geïsoleerd. Aan de bovenkant zit bitumen oid wat dus niet ademt. De isolatie aan de binnenzijde zorgt er nog eens voor dat het hout niet meer kan ademen.

Na verloop van een aantal jaren kun je het hele dak vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu