Platdakvervangen, isolatiewaarde verhogen en zonnepanelen plaatsen

Phlipje

  • #1
Ons platdak (60 m2), dakrand 25cm hoog, lekt niet, wel zijn er langs de rand in een hoek 2 natte plekken te zien. Het is 23 jr oud, heeft RC van 3. Er liggen kiezels op en er zijn 2 hemelwaterafvoeren die door de stenen buitenmuur verbonden zijn met het dak. Er onder zitten betonnenplafonds van 2 slaapkamers.
In de lente komen er zonnepanelen op en voor die tijd willen we het dak vervangen en tegelijkertijd de Rd waarde verhogen, bijv. naar 6, dan hebben we die maar gehad..
In de slaapkamers (onder de HWA's) is er geen probleem met condens oid en dat willen we graag zo houden.

Graag je reactie op deze verschillende adviezen:

Dak, dakrand (kopse kanten), HWA
1. Huidige dak intact laten en HWA afvoerhoogte intact laten. PIR platen aanbrengen op het bitumen van het oude dak., PIR platen al of niet van 2zijdig AL cachering, met div. Rc waardes. Bitumen en onderlaag aanbrengen, waarbij 2 trechters ontstaan tpv de nieuw aan te brengen, doch lager gelegen HWA's. Plastisol afdekkappen over de AL daktrim aanbrengen. Deze laatste dus laten zitten.
2. Huidige dak zo veel mogelijk intact laten, de PIR platen aanbrengen op het bitumen van het oude dak. Geheel voorzien van laag bitumen met onderlaag. HWA afvoeren omhoog brengen met de extra isolatie. Hierbij de opening in de buitenmuur omhoogbrengen door een steen te verwijderen en het gat dat ontstaat te dichten. Ervoor 2 stadsuitlopen aanbrengen. AL daktrim vervangen.

Spouwlood (lange zijdes, dak is ingeklemd tussen 2 woningen)
Deze vertonen scheurtjes. En de 2 bovengenoemde natte plekken (in hoeken) lijken te zijn ontstaan door het omhoog staan van het lood.
Ook hier verschillende adviezen:
1. niets aan doen, we brengen de dakbedekking opnieuw aan en zorgen dat het lood netjes afdekt.
2. behandel lood met 2 compontenten, en dan elke 5 jr herhalen
3. idem 2, maar nu met 20 jr garantie
4. Breng in de voeg boven de 1e stenenrij (dus niet de voeg direct rond de loodflappen) een rand aan die ervoor zorgt dat er geen water in het spouwlood loopt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
In principe beoordelen we geen uitbesteed werk. Lood moet trouwens wel doorlopen tot het binnenspouwblad.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
9
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu