Isolatie muur met schouw

DamonHill

  • #1
Hoi,

ik woon op de eerste etage van een herenhuis waarbij ik erg veel geluidsoverlast heb van de buren. Het huis van de buren is van een huisjesmelker die in de woning in kamers heeft opgesplitst. De trap van de buren grenst aan mijn muur. Het huis van de buren is in slechte staat. De bewoners zijn niet al te voorname mensen (op zijn zachtst gezegd), werkeloos en dus de hele dag thuis.
Ik heb ontzettend veel geluidsoverlast van de buren: ze gaan een miljard keer per dag/nacht de trap op en af, de vloeren kraken, ik hoor het afvoerwater lopen, hoor ze douchen, toileteren, praten, ruzie maken, muziek.
Heb de buren er op aangesproken, maar dat helpt hooguit voor een half uur.
Heb de huisbaas van de buren er op aangesproken, maar krijg alleen een grote bek terug.

Zit er nu stevig over te denken om de boel aan mijn kant te isoleren, maar daar heb ik een probleem. Ik zal proberen het tekstueel te beschrijven (heb geen foto voorhanden):

ten eerste heb in mijn slaapkamer een plafond van bijna 4 meter hoog. De muur met de buren is in 3 stukken te delen, waarbij het middelste deel een schouw is en dus verder naar voren komt. Mijn bed staat bij het rechterdeel tussen de schouw en de muur (de muur is een soort holle muur waarin de schuifdeuren richting de woonkamer verdwijnen). Bij het hoofdeinde van mijn bed (op de hoogte van ongeveer 1 meter dus) zit precies het eerste plateau van de trap van de buren (de eerste verdieping van de buren zit dus ongeveer 1 meter hoger dan mijn vloer). De deuren van de bewoners van de 1e verdieping komen op dat plateau uit. Nu hoop ik dat ik al een hele boel kan isoleren door alleen het rechterdeel van mijn muur te isoleren. Misschien is het zelfs wel niet nodig om dat helemaal tot aan het plafond te doen, maar volstaat de eerste 2 a 2,5 meter? Waar zou ik dat het beste mee kunnen isoleren? En wat kan ik eventueel doen met de schouw en met de muur naast mijn bed (waar dus de schuifdeuren doorheen lopen)?

Dank voor het lezen van de hele post ;)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Voorzetwanden worden hier heel veel besproken. Kan je zelf vast wel vinden. Daarna kan je terugkomen met specifieke vragen :wink:

Heb niet de illusie dat met een 2m hoge wand je probleem ineens weg is. Zelfs met een volledige voorzetwand over de hele lengte en hoogte blijf je de buren nog horen!

Doe het dus zo goed mogelijk binnen de beschikbare ruimte en mogelijkheden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu