Metal stud bevestigen muur geluidsisolatie

maartje1990

  • #1
Hallo,

Komende dagen wil ik een voorzetwand maken bij mijn tussenmuur met metal studs. Nu weet ik dat het frame van de muur af moet staan. Ik wil daarom geheel rondom isolerende tape plakken. Tussen en achter de metal studs steenwol en dichten met 2 gipsplaten. Nu vroeg ik mij echter af hoe ik het beste de metal studs stevig kan bevestigen in oa vloer en plafond? Dit zal denk ik moeten voor de stevigheid. Mij lijkt schroeven niet heel handig, dat gaat dan door de isolatie strip heen en zorgt alsnog voor contact met de metal studs, en dus verminderde isolatie? Heeft iemand ideeën?

Alvast bedankt!!
 

Arjanfin

  • #2
Hallo, waar grenst de muur aan waar je de voorzetwand wilt plaatsen? Buiten?
 

maartje1990

  • #3
De ene kant van de muur aan de buitenkant, een spouwmuur is dat. De andere kant grenst aan de schoorsteen. Ik ga aan beide kanten van de schoorsteen de wand maken, ik weet dat er ook geluid door de schoorsteen kan komen maar die ook isoleren is iets te doen ben ik bang..
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
U hoeft niets te boren. De msh 50 of 75 boven- en onderprofielen - afhankelijk van de hoogte- verlijmd u met Hi-Tack kit. Na droging zet u de tussenprofielen hiertussen, vervolgens de isolatiedeken en daarna de wand gipsplaat 12.5 mm geschroefd wordt aangebracht. U kunt ook de schoorsteen hiermee omkleden. Isolatiedeken is onbrandbaar en gipsplaten brandwerend.
 
  • Like
Waarderingen: Emiel1, Arjanfin en Walker

maartje1990

  • #5
Dank voor de reactie, goed idee! Kan ik voor extra stevigheid wel de zijkanten vastschroeven? En zo ja, hoe zou ik dat het meest effectief kunnen doen? Misschien wil ik er nog een MDF plaat op schroeven om er een tv bv aan op te hangen.

En nog een andere vraag: ik ben bezig met het bouwen van het frame, moet ik de tussenprofielen stevig klemmen tussen het vloer en plafond profiel? Dit lijkt mij veel stevigheid geven namelijk, maar ik las online ook dat metaal kan krimpen en uitzetten en een paar cm speling daardoor handig is. Maar dit gaat dus verloren van de stevigheid denk ik.. er zit tussen vloer en plafond plaat een reep vlokkenschuim van 1 cm dik die weinig meebeweegt
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Die kunt u idd vastschroeven nadat u hier afdichtingsband op hebt aangebracht. Verlijmd u deze ook met Hi-Tack kit dan is band niet nodig omdat de kit deze taak overneemt. De staanders plaats u 1 cm korter dan de opgenomen maat met een draaiende beweging in de U profielen. Deze worden na op afstand stellen van hoh 60 cm ofwel vastgeschroefd of met een speciale fixeertang vastgezet aan beide U profielen. Voor versteviging kan tussen de staanders een18 mm multiplex plaat worden aangebracht. Fixeer de staanders op die plaatsen wel aan de achterwand met bv een hoekanker als u zware last gaat monteren.
 
  • Like
Waarderingen: maartje1990

maartje1990

  • #7
Hoi allen, het frame staat inmiddels met de high tack kit, super stevig! Ik heb de wand ongeveer 3-4 cm van de bestaande muur af gezet. Metal studs zelf zijn 7,5 cm met ook 7,5 cm steenwol er tussen. Voordat ik het geheel afwerk met gipsplaten vroeg ik me af of ik die 3-4 cm het beste lucht kan laten of ook kan opvullen met wol? Ik dacht eerst lucht omdat anders de wol ook contact maakt met de muur en studs maar twijfel nu toch of de spouw nu niet juist veel geluid doorgeeft.. hoor het graag, dank alvast!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu