Spouwmuur bijvullen met isolatie en aansluiting platte dak schuifpui

Ser015

  • #1
Beste medeklussers,

Wij zijn druk bezig met de verbouwing van onze twee onder één kap woning. De woning is gebouwd rond 1975. De woning is origineel gebouwd met een aanbouw op de begaande grond waar zich de keuken en de garage bevinden. Deze aanbouw heeft een plat dak. Dit dak hebben wij vernieuwd en van buiten geïsoleerd met 10 cm pir platen. Nu hebben wij de volgende vragen:

1. De spouwmuren zijn door de vorige bewoners geïsoleerd. Ik vermoed met Knauf Supafil (ziet er uit als een soort wol). Omdat het plafon in de keuken eruit is kunnen wij van boven met een camera in de spouw kijken. Hier blijkt dat de bovenste +/- 30 cm van de spouw leeg zijn. Wij vermoeden dat de Supafil is ingezakt. Kunnen wij dit simpelweg aanvullen door er extra Supafil vanaf boven in te stoppen? Nu gaat dit nog eenvoudig en hoeven er geen gaten geboord te worden. Of hoort de bovenkant van de spouw leeg te zijn?

2. Het binnenblad loopt niet helemaal door tot het dakbeschot. Hierdoor kunnen wij dus in de spouw kijken. Heeft het nut om de spouw van boven af te sluiten met bijvoorbeeld een pir plaat oid? Voor de beeldvorming heb ik een foto toegevoegd:
IMG_5947.jpg


3. Boven het kozijn is een houten 'latei' geplaatst. Daaronder zit een hout balkje. Het nieuwe plafon zal ongeveer tot het raamkozijn komen. Is het verstandig om tegen dit houten balkje ook iets van isolatie te plakken?
image0 (2).jpeg


4. Het kozijn met deur worden binnenkort vervangen door een schuifpui. Tegen de draagbalk is aan de buitenkant een houten plaat geplaatst (boeiboord?) Bovenop het kozijn is ook een houten plaat bevestigd. Doordat het dak met wat afschot is gebouwd en de houten plaat op het kozijn recht gezaagd is, is er een kier naar buiten tussen het boeiboord/balk en de houten plaat op het kozijn. Op de foto's rechts boven de deur. Wat kunnen wij het beste hiermee doen? van binnen een isolatieplaat tegenaan plakken of moet er een (lucht)spouw gecreëerd worden? En wel of geen folie tussen plaatsen? Tevens valt ons op dat er bij veel regenval de houten plaat van binnen nat wordt. Ik vermoed dat dit komt omdat er geen overstek van het platte dak is en de regen dus direct op deze plaat komt. Doordat er een overkapping boven het terras komt zal dit probleem in ieder geval opgelost worden.

image2 (2).jpeg


IMG_5957.jpgIk hoop dat jullie ons kunnen helpen met het beantwoorden van onze vragen. Alvast bedankt! image2 (2).jpeg
 

Ser015

  • #2
Tevens ook nog een tweetal foto's van de buitenkant:

image0 (3).jpeg
IMG_5961.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Zorg in ieder geval dat je alles winddicht maakt. De spouw moet wat ventilatie houden
wellicht achter het boeideel onder de trim door en daar naar buiten/voren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu