Isolatie maar niet van aansluitend plat dak

Fred25

  • #1
Jaren 30 huis met ongeïsoleerd oud pannendak met aansluitend een stukje plat dak van ca 10 m2 oid van een tegen het huis aangebouwd trappenhuis.

De vliering is onbevloerd en ipv tussen de gordingen isoleren kan ook de vlieringvloer worden geïsoleerd. Mag dat als het aangrenzende platte dak niet wordt meegenomen?

Dit platte dak ligt iets onder het niveau van de vlieringvloer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Sorry hoor,
Hier kan ik echt geen brood van bakken.
Graag een duidelijker omschrijving van o.a. de verdieping(vloer).
De vliering is onbevloerd en ipv tussen de gordingen isoleren kan ook de vlieringvloer worden geïsoleerd.
Zit er nou wel of niet een vloer op of bedoelt het dakbeschot ??
 

Fred25

  • #3
De vlieringvloer is onbevloerd. Ik kan kiezen tussen dakisolatie door tegen het dakbeschot, dus tussen de gordingen, te isoleren of door bijv. minerale wol op de vlieringvloer uit te rollen.

Ook lastig omdat je er niet kunt lopen zonder door het plafond te zakken of het te beschadigen (riet-kalk). Voordeel van de vloer isoleren is dat het een kleiner oppervlak is dan het dak, dus minder warmteverlies.

Grofweg halverwege het pannendak zit een plat dak vh trappenhuis dat ahw tegen de zijkant vh huis is aangezet. Aan het platte dak doe ik niets. Geen idee hoe oud dat is; de laatste 15 jaar is daar voor zover bekend niets aan gebeurd. Ik neem aan niet geïsoleerd.

De vraag was of ik nu problemen krijg met dat stukje plat dak omdat dat kouder zal worden dan de rest.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De keus tussen isolatie tussen de gordingen en op de vloer zult u zelf moeten maken, het maakt niet veel uit als u maar goede isolatie gebruikt.
Misschien kunt op de balklaag een paar looppaden maken van wat planken, dit is elk geval veiliger en kan veel schade voorkomen.

Of u problemen krijgt met het platte dak is niet te voorspellen, de luchtvochtigheid in huis is een belangrijke factor, is die hoog dan loopt u risico op condens tegen het dak.
Zit er een plafond onder en is de tussenruimte geventileerd dan is het risico al veel minder.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu