Afwerking dakkapel (isolatie)

Bumperklever79

  • #1
We hebben afgelopen jaar de dakkapel van ons huis laten vervangen door een groter exemplaar om extra ruimte in met name de badkamer te creëren. Over enkele weken begint de aannemer die een nieuwe badkamer gaat plaatsen en daarbij ook direct de binnenkant van de dakkapel afwerkt.

Het bedrijf wat de dakkapel heeft geplaatst heeft heel beknopte instructies voor de afwerking achter gelaten. Daarin wordt vermeldt dat de “schuine zijde”, de plaats waar de dakkapel aansluit op het dakbeschot van het schuine dak, van binnen moet worden nageisoleerd en afgewerkt met damp dichte folie.

Ik vroeg me af of er enige meerwaarde zit in het van binnenuit extra isoleren van het platte dak van de dakkapel ? In de instructie van de bouwer wordt hier niks over gemeld. Voor zover ik kan zien is dit gedeelte van de constructie een warm dak. Het lijkt opgebouwd te zijn uit een houten plaat, een laag pir en dan waarschijnlijk weer een houten plaat met daarop de epdm dakbedekking verlijmd.

Is het zinvol en raadzaam om hier nog van binnenuit te gaan isoleren of open ik dan alleen maar de deur voor vocht en condensatie problemen ? Het is de bedoeling om het plafond af te werken met gipsplaten met daarin spotjes en deze vervolgens te voorzien van een stuclaag.

in de bijlage foto’s van de huidige situatie. De dakkapel is zo opgeleverd, ik heb er verder nog niks aan gedaan.

IMG_6540.jpeg
IMG_6541.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
De aannemer die het gaat afwerken kan je vragen beantwoorden. Let op dat het dak van de nieuwe dakkapel een isolatiewaarde van 6,3 hoort te hebben.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu