Is mijn betonvloer te vertrouwen?

krullebol

  • #1
Onlangs een nieuw huisje gekocht, en de keuken is hierbij verkocht als betonvloer.
Kruipruimte is echter heel moeilijk toegankelijk, maar na veel pijn en moeite erachter gekomen dat er onder de vloer niks anders zit dan houten balken die kasverrot zijn. Daarover een dunne houten plaat en daar is beton op gestort 12 cm dik. Vermoedelijk wel met bouwstaalmatten, maar die zullen 99% zeker niet uitsteken in inkastingen in de muur. er zit dus niks meer onder het beton om verder te dragen! Is dit het betrouwbaar genoeg dat de betonlaag alleen met een paar cm beton in de muur gegoten zit en verder zichzelf helemaal draagt (doet het al 20 jaar)? Of kan ik dit nog melden als verborgen gebrek?

Groetjes, L.
 

Klussen.

  • #2
Ik zou hier een bouwkundig expert bij halen. Dit valt ver buiten het bereik van klussers.
 

krullebol

  • #3
Dankjewel Jan, waar kan ik zo iemand vinden? Is dit net als het bedrijf waar ik de bouwkundige keuring heb gedaan? (Met hun heb ik nog een appel te schillen, hun keurden die balken goed terwijl je zo je duim in de balken steekt, zo rot!)
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zoals je het beschrijft is het geen betrouwbare situatie.
die houten balken zijn vast niet al 20 jaar rot
 

krullebol

  • #5
Jawel, het huis heeft van origine houten vloeren, het halletje is ook nog origineel. Die balken liggen er al 70 jaar in en zijn nog goed, maar vorige bewoner heeft deze vloer 20 jaar terug zelf gestort, met balken van verkeerd hout eronder..
 

peter ss

  • #6
Ik zou zeker iemand anders erbij halen. Houten planken die verrot zijn zullen alles behalve stevig zijn, ook niet met een laag beton erop! Dit klinkt heel onstabiel en ik zou er zeker iets aan laten doen door een proffesional!
 

krullebol

  • #7
Probleem is opgelost. Houten balken weggehaald, en vloer gestut op fundering. Elders zaten wel stekeinden in de muur en de bewapening loopt door naar uitbouw. Vloer staat stevig, topic mag gesloten worden. Allen bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu