Is compressor airco te repareren

Pecla

  • #1
Ik heb een hele dure Fuji airco met buitenunit en nu is mijn compressor kapot gegaan doordat er een muis in de buitenunit was gekropen en die heeft kortsluiting veroorzaakt. En een nieuwe compressor was ruim €2000. Nu is mijn vraag of zo'n compressor echt niet is te repareren(of dat er op een of andere manier 2e hands aangekomen kan worden).
En de 2e vraag was of de kans groot is dat er meer kapot gegaan is door de kortsluiting want dan heeft het nog geen zin de compressor te vervangen(de reparateur zei dat hij dat pas kon zien als de compressor weer werkte).
Alvast bedankt!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als de compressor defect is(motor verbrand of vastgelopen) dan is het einde oefening, dat ding is gasdicht, en niet normaal te openen en daarna zelfs niet meer te sluiten.
 

Pecla

  • #3
Ok bedankt voor de reply. Wel belachelijk trouwens dat er in die buitenunits dus muizen e.ed. kortsluiting kunnen veroorzaken waardoor je de airco bij het vuilnis kan zetten.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Is de compressor wel stuk? Of alleen de aansturing? Lijkt me sterk dat een muis een vloeistofdichte pomp kan vernielen...
 

Pecla

  • #5
Ik heb er geen verstand van maar de monteur zei dat een muis kortsluiting had veroorzaakt waardoor in ieder geval de compressor kapot was en moest worden vervangen. En dat t goed kan dat er nog meer dingen doorgebrand cq stuk waren gegaan daardoor. Ik vind het wel vreemd dat door 1 muis je hele installatie waardeloos wordt want 1 nieuwe compressor is al 2/3 van de nieuwprijs(en er kon nog meer kapot zijn).

Als het alleen de aansturing is, is dat wel te repareren en betaalbaar?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Het is maar net wat de muis stuk gemaakt heeft.
Wij kunnen hier een boel roepen maar......
we hebben de machine niet gezien, we hebben niets gemeten we hebben geen idee waar die muis gezeten heeft enz.
 

Pecla

  • #7
Nee dat begrijp ik maar dat was ook niet mijn vraag want ging ervan uit dat de compressor gewoon stuk is als de monteur dat zegt(al zei iemand hier dat t hem sterk leek dat een compressor kapot kan gaan door een muis).
Ik vroeg of die echt niet te repareren was of dat er 2e hands aan een compressor te komen is.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Als de muis 1 draad van de compressor doorknaagt dan kan het zijn dat de compressor overbelast word en dat er een wikkeling doorbrand, of dat er juist een verbinding ontstaat waardoor deze doorbrand.

Of de compressor defect kan gaan van een muis is dus niet te zien tenzij wij de de machine kunnen.

Helaas is herstel van de compressor zelf niet te doen, zoals al gezegd je krijgt hem alleen destructief open en daarna niet meer dicht.
2e hands, ik zou er niet eens aan beginnen.Lijkt mij ook dat die niet echt beschikbaar zijn meestal is dat nl. de reden dat ze worden vervangen, een versleten of defecte compressor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu