Bedrading en componenten Membraan compressor verbeteren

Klaaz

  • #1
Hoi samen, mijn compressor heeft last van een lekstroom. De bekabeling ziet er ook niet heel fris uit, is vaak te kort en op verschillende plekken duidelijk beschadigd. Het is uiteraard een apparaat van Chinese oorsprong met Chinese componenten. Dat hoeft niet altijd te betekenen dat de componenten slecht zijn maar het is in sommige gevallen eenvoudig en goedkoop om deze te vervangen door betere varianten neem ik aan.

Al met al is het geen top apparaat qua onderdelen en opbouw. De membraan compressors zelf zien er echter wel goed uit, lopen mooi stil en doen wat ze moeten doen.

Er zitten twee condensatoren op om de compressoren op gang te helpen, deze zitten los in plastic containers die weer aan de tank zijn gemonteerd. Ze zijn daarmee fysiek volledig geïsoleerd van de compressor. Condensatoren zijn goedkoop, is het slim om deze 2 condensatoren te vervangen? If so: moet ik dan dezelfde specs nemen of is iets zwaarder ook beter?


IMG_5858.jpg
IMG_5851.jpg


Deze verbindingen, is er een betere optie beschikbaar voor dit soort toepassingen (behalve soldeer verbindingen)?

IMG_5856.jpg


Ik verbeeld mij dat ik de lekstroom trigger als ik dit component in zijn geheel verdraai (de aardlek schiet er dan uit). Ze zitten op de toevoer van lucht vanuit de compressors op de tank. Wat zijn dit voor dingen?

IMG_5855.jpg


De compressor specs


IMG_5859.jpg


Geen topapparaat out of the box. Eens kijken wat ik er van kan maken! IMG_5854.jpg
 

Klaaz

  • #2
IMG_5855-c.jpg


Dit is blijkbaar een magneetventiel :-)
 

ABCDE

  • #3
Ja, en als die aardsluiting maakt is ie niet goed.
 

Klusser1954

  • #4
Ik vermoed dat dit ventiel er voor zorgt dat de compressor zonder tegendruk kan opstarten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu