Intergas kompakt hr 28 i.c.m chronotherm modulatie probleem

Jingo

  • #1
Wij hebben sinds ongeveer 3 jaar een intergas kompakt HR 28 i.c.m een chronotherm modulation thermostaat. Deze hebben het altijd zonder problemen gedaan.
Sinds een paar weken hebben we problemen tussen de thermostaat en de ketel. Ik weet niet zeker of het er wat mee te maken heeft maar rond die tijd heeft ons konijn de draad tussen ketel en thermostaat doorgebeten wat weer verholpen is met een kroonsteentje. Maar als ik nu warm water pak dan slaat de thermostaat uit en komt het tekentje "geen verbinding"in beeld te staan, de verwarming gaat spontaan branden en dit alles duurt +/- 20 minuten. Na die tijd is er weer verbinding en doet alles het weer normaal totdat je weer warm water pakt. Ik heb hem trouwens nu wel op handmatige bediening staan want bij moduleren slaat ie continue op hol.
Heeft iemand enig idee wat het probleem kan zijn??
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Toch de verbinding nakijken of draad vervangen, heb zoiets vergelijkbaars gehad.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als je de thermostaat even los haalt (met de stekker van de ketel er uit!) en een keer met een ander stukje snoer rechtstreeks op de ketel aan sluit, kun je proberen of de verbinding slecht is of dat iets anders defect is geraakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu