Intergas Kombi Kompakt HR36/30 model 2008, ventilator vervangen

svendb

  • #1
Beste,

Ik heb een intergas kombi kompakt HR26/30 sinds 2008. Gisteren kwam errorcode 8, en ik had toevallig eergisteren al een ratelend geluid gehoord uit de ketel. De ventilator dus, dacht ik. Ondertussen nieuwe ventilator aangekregen en geinstalleerd, maar nu start hij helemaal niet meer op. Niks op de display, enkel een zacht tikkend geluid. De ventilator lijkt even te bewegen. Is het reserveonderdeel (uit de verpakking) al stuk? Of is er iets anders aan de hand? Als ik de ventilator electrisch loskoppel, verschijnt opnieuw error code 8.

En dan tweede vraagje. Ik heb nu een ventilator part no 077252, kan ik die vervangen met part no 074397 ? (laag model). Het originele stuk lijkt bijzonder moeilijk te vinden,

Sven
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
stekkertje wel goed gemonteerd op de ventilator, geen verbogen pootjes in de stekker?
 

svendb

  • #3
Volledig nagekeken... niks mis mee. Met dezelfde stekker start hij op met de oude ventilator (maar geeft na een tijd fout 8 (want die ventilator draait niet meer). Met de nieuwe ventilator start hij niet eens op maar hoor ik een klikkend geluid. Ik kan me niets anders voorstellen dan dat die ventilator al stuk is.
Ik heb nu een 074397 besteld... ziet er hetzelfde uit en ik denk (maar het is me niet heel duidelijk) dat die de vorige kan vervangen. Overmorgen zal die hier zijn.
 

JanPaul

  • #4
Is dit problem nog opgelost?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu