Intergas Kombi Kompakt warm water probleem

Piet Mar

 • #1
Al geruime tijd problemen met de warm water voorziening. Het probleem doet zich niet altijd voor. Wanneer ik 's morgens de warm water kraan aan de wastafel opendraai , blijft het water gedurende lange tijd lauw. Nadat er een krachtiger straat komt , wordt het water ook warmer. het lijkt net of er eerst een luchtbel of druppel ontsnapt. Aan de wastafel zitten 2 aparte kranen voor warm en koud. Het probleem doet zich ook op andere momenten van de dag voor. Op andere dagen is er geen probleem en is het water binnen 20 seconden goed heet. Dit zelfde probleem doet zich ook voor bij het douche. Hier zit wel een thermostaat kraan. De laatste maanden zijn er al diverse monteurs langs geweest, maar het probleem is nog niet opgelost. Allemaal zeggen ze dat de ketel goed werkt. In maart hebben ze de keten ook schoongemaakt. Het viel me wel op dat na het onderhoud er niets uitgetest werd. Volgens hem niet nodig. Wat me wel opvalt is dat er op het overstort ventiel ( in de koude toevoerleiding ) veel kalkaanslag zit. Dit zou betekenen dat deze klep vaak open gaat . Is dat normaal?
Weet iemand wat dit probleem kan veroorzaken ?

Soort ketel: Intergas Kombi Kompact HRE 24/18
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Kijk eens of de tapwaterfunctie wel op de comfortstand staat. Zo niet, zet deze op de comfortstand en kijk of dit het probleem oplost.
   

  Piet Mar

  • #3
  tapwaterfunctie staat op comfortstand
   

  Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #4
  Draai als het zich voordoet eens de thermostaatkraan van het bad geheel naar koud. Ik vermoed dat je daar bijmenging hebt.
   

  Piet Mar

  • #5
  Ga ik morgen proberen
   

  Piet Mar

  • #6
  Heb 2 dagen getest. Gisteren bleef het probleem bestaan, dus duurt lang voordat er warm water is. Bij
  het dichtdraaien van de kraan ontstaat er ook een geklop in de leidingen. Vandaag had direct warm water. Blijf de komende dagen testen.
   

  Piet Mar

  • #7
  De afgelopen dagen werkt als naar behoren. Direct warm water, geen geklop in de leiding.Thermostaat van de douche staat in de normale stand. Het enige verschil met de situatie van de afgelopen maanden is dat de CV 's morgens niet aanslaat omdat het al warm genoeg is in huis. Ik moet waarschijnlijk tot het najaar wachten (wanneer de verwarming weer aangaat) om te constateren of dit probleem nog terugkomt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu