Intergas Kombi Kompakt warm water probleem

Piet Mar

 • #1
Al geruime tijd problemen met de warm water voorziening. Het probleem doet zich niet altijd voor. Wanneer ik 's morgens de warm water kraan aan de wastafel opendraai , blijft het water gedurende lange tijd lauw. Nadat er een krachtiger straat komt , wordt het water ook warmer. het lijkt net of er eerst een luchtbel of druppel ontsnapt. Aan de wastafel zitten 2 aparte kranen voor warm en koud. Het probleem doet zich ook op andere momenten van de dag voor. Op andere dagen is er geen probleem en is het water binnen 20 seconden goed heet. Dit zelfde probleem doet zich ook voor bij het douche. Hier zit wel een thermostaat kraan. De laatste maanden zijn er al diverse monteurs langs geweest, maar het probleem is nog niet opgelost. Allemaal zeggen ze dat de ketel goed werkt. In maart hebben ze de keten ook schoongemaakt. Het viel me wel op dat na het onderhoud er niets uitgetest werd. Volgens hem niet nodig. Wat me wel opvalt is dat er op het overstort ventiel ( in de koude toevoerleiding ) veel kalkaanslag zit. Dit zou betekenen dat deze klep vaak open gaat . Is dat normaal?
Weet iemand wat dit probleem kan veroorzaken ?

Soort ketel: Intergas Kombi Kompact HRE 24/18
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #2
Kijk eens of de tapwaterfunctie wel op de comfortstand staat. Zo niet, zet deze op de comfortstand en kijk of dit het probleem oplost.
 

Piet Mar

 • #3
tapwaterfunctie staat op comfortstand
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
 • #4
Draai als het zich voordoet eens de thermostaatkraan van het bad geheel naar koud. Ik vermoed dat je daar bijmenging hebt.
 

Piet Mar

 • #5
Ga ik morgen proberen
 

Piet Mar

 • #6
Heb 2 dagen getest. Gisteren bleef het probleem bestaan, dus duurt lang voordat er warm water is. Bij
het dichtdraaien van de kraan ontstaat er ook een geklop in de leidingen. Vandaag had direct warm water. Blijf de komende dagen testen.
 

Piet Mar

 • #7
De afgelopen dagen werkt als naar behoren. Direct warm water, geen geklop in de leiding.Thermostaat van de douche staat in de normale stand. Het enige verschil met de situatie van de afgelopen maanden is dat de CV 's morgens niet aanslaat omdat het al warm genoeg is in huis. Ik moet waarschijnlijk tot het najaar wachten (wanneer de verwarming weer aangaat) om te constateren of dit probleem nog terugkomt.
 

Piet Mar

 • #8
We zijn nu weer anderhalf jaar verder en het probleem bestaat nog steeds. De hele zomer heb ik geen problemen gehad ( verwarming staat uit) Wanneer ik de kraan open draai heb ik na 20 sec heet water . Nu de CV weer aan staat gaat de warmwater voorziening geregeld mis. Bij het open draaien van de kraan krijg in binnen redelijke tijd ( 20 sec ) warm water maar dan koelt het direct weer af naar lauw water en dit blijft zo gedurende lange tijd. Na gebruik van het warme water zet in de kraan dicht en open hem weer na een halve minuut. De cyclus verloopt hetzelfde. Deze situatie doet zich ook voor wanneer er geen warmtevraag is van de CV
 

Auto-Geen

 • #9
Zit er vloerverwarming in de woning of lopen de CV leidingen vanaf de ketel omhoog?
 

Piet Mar

 • #10
Nee ik heb geen vloerverwarming en de ketel staat op zolder. De leidingen lopen direct naar beneden.
 

Auto-Geen

 • #11
Dan denk ik dat er teveel water uit de kraan komt en de ketel het niet kan voorverwarmen. Officieel kan de ketel 6 l/m van 60 gr. leveren. Controleer met een emmer wat er per minuut uit de kraan komt. Als het teveel is kan in de koudwater toevoer een flow begrenzer geplaatst worden.
 

Piet Mar

 • #12
Ik denk dat ik het probleem ergens anders moet zoeken. Wanneer de CV niet aan is heb ik het probleem niet. Wanneer er te veel water uit de kraan zou komen moet het dan ook problemen geven.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #13
gaat de pomp in de ketel niet lopen toevallig bij ww vraag oid?
 

Piet Mar

 • #14
Dit is voor mij moeilijk te controleren. Denk dat ik maar weer een monteur moet laten komen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu