Inloopdouche bij houten vloer

Tpeene

  • #1
Ik wil een badkamer met inloopdouche maken in een kamer met een houten vloer van 20mm dikte en daar onder een stevige balklaag.

Nu willen we het liefste in een hoek een inloopdouche maken zonder drempel met een douchegoot. De douchevloer mag wel iets hoger komen dan nu, maar 3 a 4 cm is echt de max.

Nu leek mij de platen van Wedi of vergelijkbaar de beste optie om de douche waterdicht te krijgen. Als ik daar de vloer en douchemuren mee bekleed dan moet het waterdicht zijn. Wedi heeft een vloer die kant en klaar op afschot is gemaakt met daarin een drain maar die plaat is 50mm dik. Teveel om op de houten vloer te leggen. Wat wel kan is dat ik een deel van de vloer weghaal en zo het douche element verzink in de vloer. Ik kan dan de rest met 30mm ophogen zodat alles weer gelijk ligt.

Is dit een goede manier of kan het makkelijker?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Ja kan gemakkelijker.
Gewoon iets hoger gaan met de vloer.
Is er een reden waarom dat niet kan??
Die wedi douche plaat, kun je niet op de balklaag leggen, die moet volledig ondersteund worden.

Mensen willen allemaal een inloopdouche met goot, maar willen niet dat de vloer omhoog gaat.
Dat kan niet altijd omdat de goten met de sifon er onder al minimaal 6/7 cm is, en ook ligt vaak de afvoer te hoog.
 

Tpeene

  • #3
Tussen de balklaag kan ik extra versteviging aanbrengen die de wedi plaat dan ondersteunt.

De reden is dat het plafond op 218 is en dat is niet extreem hoog. Dat is de voornaamste reden, ik wil liever ruimte houden. Daarbij komt dat de deur ook niet veranderd hoeft te worden als ik onder die cm blijf.
 

AadKoevoet

  • #4
Beste Tpeene,

Excuses voor het oprakelen van een oud topic, maar mag ik vragen wat uiteindelijk uw oplossing is geweest? Ik probeer exact hetzelfde te realiseren als wat u beschrijft namelijk en kom dezelfde problemen tegen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu