Inloopdouche of douchebak bij houten vloer?

Elaste

  • #1
Graag jullie expertise over het volgende vraagstuk. Ik kom er even niet uit.

Ik wil mijn badkamer renoveren. Het heeft een houten vloer (huis is +/- 100 jaar oud). Mijn vraag gaat specifiek over het douchegedeelte. Ik wil graag van het douchebak idee af met al z'n nadelen. Daarom zit ik te denken aan een inloopdouche (1) of een 'inloop'douchebak (2). Beide met een 'muurtje' en een douchedeur.

De vragen die ik heb bij beide opties:

Inloopdouche: is de vloer hiervan echt 100% waterdicht te krijgen en te houden? Ik denk ook aan mogelijke problemen met/rondom een afvoergoot. (Ben op de hoogte van kimband e.d.) Ik zal overigens sowieso een verhoging moeten maken in verband met sifon/afvoerleidingen, dus afschot geen probleem.

Douchebak (ook met verhoging van de vloer): er zijn mooie, plattere versies, bijvoorbeeld 120x80cm. Nu zit ik echter met de douchedeur: die moet uiteraard uitgelijnd zijn op de rand van de douchebak. Alleen valt de deur dan niet mooi in de nis (zie tekening). Zijn er oplossingen die ik over het hoofd zie?

['plateau' hieronder is een betegelde verhoging in de doucheruimte; '150 cm hoog' is het gedeelte onder het schuine dak waar het 1,5m hoog is]
 

Fiesiekus

  • #2
Plaats douchebak, bij een inloopdouche zit je altijd met de overgang vloer -> drain; dat wordt een bron van lekkage bij een houten vloer.

Wat is trouwens het nadeel van een douchebak met schuifdeur daarop? Ik zie alleen maar voordelen t.o.v. de inloopdouche-rage.
 

Elaste

  • #3
Schuifdeur? Hoe moet ik dat zien (onder het schuine dak)?

Ik wil trouwens niet van die halve schuifdeurtjes; dat is ouderwets en 'goedkoop'.
 

Millew

  • #4
Bij een echte inloopdouche zijn er toch helemaal geen deuren? Door de speciale opstelling van twee of meer douchewanden blijft het water op de plaats waar je het hebben wil.
 

Elaste

  • #5
Klopt, maar een deur is hier wel nodig. Het muurtje is onder het schuine dak, dus daar kun je niet staan.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Een douchebak is in deze sitatie inderdaad beter als een inloop douche.

Een douchedeur is ook geen probleem.
Maak ter plaatste van de muur een verhoogd muurtje, gelijk met de bovenkant van de douchebak, en het liefst nog een paar mm hoger.
Dit kan je bovenop b.v. afwerken met een hardstenen dorpel, of tegels.
Hierop kun je dan de douchedeur plaatsen.

Wat voor een soort douchedeur, hangt een beetje af tot hoe ver het schuine gedeelte door loopt.
Je zou bv voor 2 pendel deurtjes kunnen kiezen.
Deze gaan dan naar binnen en naar buiten open.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu