Inlaatcombinatie probleem

Black Knight

  • #1
Beste medeklussers

Zit hier in huis met een probleem, nl de inlaatcombinatie van de boiler van de CV. Deze is een 4-tal jaar oud (net als de boiler). In het begin heeft die altijd gedruppeld, dit hebben we opgelost door een sanitair expansievat bij te plaatsen. Daarna kwam er geen druppel meer uit de combinatie.

Nu is sinds enkele weken de combinatie weer gaan druppelen, tot 20-30 liter per dag. We hebben al aan de klep gedraaid, maar dit verbetert het druppelen niet. Grote probleem is dat dit water allemaal naar boven gedragen moet worden ( CV staat in de kelder, lager dan onze laagste rioleringsbuis).

Wat zou hier de oorzaak van zijn?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Klep is stuk, verkalkt.
Vervang deze door een keerklep.
Monteer nu boven in de warmwaterleiding(keukenkastje bv.) een prescor 8 bar zodat deze wel in de riolering kan lozen.
 

Black Knight

  • #3
Ah, ik wist niet dat men een overdrukventiel ook achter de boiler kon monteren. Een keerklep zit al tussen de huidige inlaatcombinatie en de koudwaterleiding.

Maakt de afstand boiler-overdrukventiel uit? Tussen de boiler en de gootsteenkast in de keuken zit een tiental meter leiding (grotendeels van die witte ommandelde alu buis (ben even de naam kwijt).

En kan het kwaad dat er een kraan tussen de boiler en de gootsteenkast zit (deze wordt alleen maar dichtgedraaid bij reparatie/problemen waterleiding)

En is 4 jaar niet erg snel voor een inlaatcombinatie om stuk te gaan. De vorige heeft er meer dan 15 jaar gezeten en was toen nog niet stuk, maar hebben we toch vervangen omdat we toch bezig waren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het sanitair-expansievat kan ook defect zijn.
 

Black Knight

  • #5
Dacht ik ook aan als mogelijkheid, is er een mogelijkheid om dit na te gaan?

Hebben hier trouwens vrij hoge waterdruk (om en bij de 5 bar). Is dit een probleem?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Moet volgens mij niets uitmaken, de overstort komt pas in werking bij ongeveer 8 bar.
Misschien dat het iets uitmaakt voor de levensduur van het expansievat, een mailtje naar de fabrikant kan hier misschien helpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu