Inbraakbeveiliging kunststof kozijn

MBlom

  • #1
Ik ben er onlangs achter gekomen (door een inbraak) dat mijn raam (kunststof) dusdanig slecht inbraakwerend is, dat ik hem net zo goed open kan laten staan. Kennelijk kinderlijk eenvoudig om met een schrovendraaier het raam dusdanig te forceren/vervormen dat de vergrendeling open gaat.

Nu wil ik dit raam door middel van extra sloten beveiligen, maar dat is nogal een probleem. Er blijken nauwelijks sloten te zijn die op zo'n raam geplaatst kunnen worden.

Het is een naar buiten draaiend raam met een raamboompje die een 3-punts sluiting met nokjes bedient. Het raam is voorzien van een stalen kern.

Ik dacht het gevonden te hebben met de Secumax 806, maar gek genoeg lijkt de stalen koker niet tot in de hoeken door te lopen, waardoor ik dit slot niet kan monteren.

Is er iemand met een beter idee?

Ik heb ook al zitten denken om er maar een traliewerk tegenaan te monteren, maar ik heb geen idee waar ik dat vandaan moet halen (tegen een redelijk bedrag).

Kan iemand mij verder helpen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Heb je een foto van de binnenzijde van het raam? En toevallig ook 1 van de inbraakschade?
 

MBlom

  • #3


Het kozijn van het raam is ongeveer 5cm van het glas tot de post. Het onderliggende kokerprofiel loopt in ieder geval vanaf de post tot ca. 25mm vanaf de post.

Ik heb na de inbraak als lapmiddel 2 raamboompjes geplaatst (grijs). Dit zijn echter gewoon goedkope dingen (waren de enige die pasten). Ik heb echt niet de illusie dat deze veel gaan helpen. De rechter twee schroeven zitten in het kokerprofiel, de linker twee schroeven zitten net naast het profiel en zitten dus alleen in het kunststof. De post is ca. 13mm diep

Ik heb met een magneetje bepaald waar de koker zit en gek genoeg zit deze dus niet in de hoeken. Een slot met enig kans van slagen moet dus vastgemaakt worden op de eerste 25mm naast de post om in het profiel terecht te komen.

Een andere optie zou een traliewerk zijn dat rondom aan de post bevestigd zou moeten worden.

Een andere mogelijkheid is dit slot: https://www.bol.com/nl/nl/p/secumax...lot-sleutel-wit-2510-832-12/9200000021130337/
maar ik vraag me af of dit tegen enig geweld is opgewassen.

De braakschade is echt minimaal, je ziet een paar kleine kerfjes in het kozijn en de vergrendeling die iets is vervormd.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Nog 1 vraag: weet je ook het merk van het kunststof kozijn? Want het niet altijd een koker wat in het profiel zit, maar soms ook een u-vorm...
 

Marcklusal

  • #5
Er zat al een slot op uw raam? Zo ja, en het is een meerpuntdluiting, dan is dat toch niet eenvoudig?
 

MBlom

  • #6
@Walker: ik zal morgen eens kijken wat voor merk het is.

@Marcklusal: Naar wat ik heb begrepen van de mensen die er verstand van hebben (waaronder de technische recherche) zit er in (sommige met name oudere) kunststof kozijnen dusdanig veel speling/flexibiliteit dat bij dit type 3-puntssluiting deze erg eenvoudig te forceren is. Modernere kozijnen hebben paddestoelnokjes (met een rand die ergens echter valt) waardoor dit veel moeilijker is. Maar mij kozijn is al wat ouder.
 

MBlom

  • #7
Het enige merk wat ik heb kunnen vinden is KFV, maar dat is volgens mij het merk van het slot.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
KFV is idd het slot.

Hoe lang zijn de schroeven waarmee je de oplegsloten hebt vast gezet? Dit is een kleine balkondeur, en de raamfabrikant kent niet altijd de plaats en toepassing van de deur. En dus zit er niet altijd staal in van voldoende lengte....
 

MBlom

  • #9
Volgens mij 40mm. Ze zitten in ieder geval wel in het staal (de twee langs de post dan). De andere twee schampten er net langs.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu