Secustrip inbraakbeveiliging

Woodworker

  • #1
Ik heb een jaren '30 huis gekocht met veel houten deuren en ramen. Het hang-en sluitwerk is van matige kwaliteit. Op de begane grond dacht ik alle sloten te vervangen, dievenklauwen te installeren en secustrips aan te brengen op zowel deuren als ramen. Kost wat, maar dan loop je ook niet meer zo naar binnen, dacht ik. Nu vertelde een slotenmaker gisteren dat secustrips niet helpen. Zijn theorie: de strips geven juist een goed houvast om een breekijzer achter te zetten. Met wat geweld komt dan de halve sponning inclusief secustrip naar buiten. Zonder strip breek je alleen wat grote splinters uit de sponning, en duurt het dus langer voor je je toegang hebt verschaft. Ideeen/ meningen?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Een goed gemonteerde secustrip geeft minder houvast dan zonder.
Zaak is wel om de juiste schroeven te gebruiken en ook alle schroeven eerst voor te boren zodat de sterkste verbinding ontstaat.
Daarnaast dient deze natuurlijk wel goed gemonteerd te worden.

Daarnaast vertraagd een secustrip vrijwel altijd immers men zal eerst deze moeten zien te verwijderen voordat men het slot/de deur zelf te lijf kan gaan.

Met een secistrip wordt immers de deurnaad afgedicht zodat men niet wat tussen de deur en kozijn kan duwen om te gaan wrikken.

Maar bij een jaren 30 woning is het wel zaak om e.e.a even goed te bekijken, want het zal niet de 1e keer zijn dat dievenklauwen ed. zelfs geheel niet nodig zijn omdat er al natuurlijke dievenklauwen aanwezig zijn.

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
8
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu