Hout kachel aansluiten op cv

Chathanky

  • #21
Geeft niet Hein, er zijn heel veel mensen die er van overtuigd zijn dat de kleur invloed zou hebben op de warmte afgifte. (zelfs m`n oude leraar natuurkunde van de mavo).
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #22
Even terug naar de oorspronkelijke vraag: als er een glimmende aluminium-of RVS pijp is gebruikt heeft het wel degelijk zin om een coating aan te brengen, ongeacht de kleur van die coating. De warmteuitstraling kan zo gemakkelijk vertienvoudigen.

Groeten, Hein
 

Chathanky

  • #23
Daar is wel wat winst uit te halen, maar ik denk dat het de bedoeling om de overige vertrekken bij te verwarmen, en dit red je ook niet met koper leiding om de pijp te wikkelen, een vermogen van 5 a 7 kw heb je toch wel nodig om de overige radiatoren op temperatuur te houden.

Overigens is aluminium ook niet toegestaan voor houtstook.
 

Fiesiekus

  • #24
Cvolieboy schreef:
In borsele (kerncentrale) hebben ze ook dat probleem als de stroom uitvalt, alleen hebben ze daar veel voorzienigen voor getroffen om ongelukken te voorkomen.
Bedoel je de hoofdkoelwaterpompen van het primaire drukcircuit die preferent op de generator zijn aangesloten?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #25
Het gaat nog steeds over een houtkachel hoor, een vergelijk met een kerncentrale is wel erg off-topic! :wink:

Kun je natuurlijk een hele boom over opzetten, maar de kern (toepasselijk...) van het verhaal is, dat topicstarter wordt afgeraden om een dergelijke installatie te bouwen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu