Tegenvallende Hout-CV kachel

Herr Fröbel

  • #21
Hessie: De kachel staat tegen de scheidingsmuur van de woonkamer en de keuken. Ik heb het merendeel van de installatie in een keukenkastje aan de andere kant van de muur gemaakt. Op die manier kon de kachel mooi strak tegen wand de geplaatst worden. Een nadeel hiervan is dat het lastig is om een overzichtelijke foto van het geheel te maken. Ik heb toch een poging gedaan. Het is nu wel een soort van puzzle :denk:

 

Herr Fröbel

  • #22
Het uploaden gaat niet helemaal goed en ik moet zo naar m'n werk. Ik zal morgen de resterende foto proberen te posten.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #23
Ik heb sterk het vermoeden dat we hier te maken hebben met een slechte kachel, die ook nog licht vervuild is.
Als ik het type wat je noemt google is er nagenoeg niets over te vinden.

Over je foto: die buis rechts met de thermometer, waar komt die vandaan en waar gaat hij naartoe? is dat de retour van de installatie?
 

Herr Fröbel

  • #24
Ingmar89: Ja, klopt. Vanaf het kogelkraantje gaat de leiding naar boven waar hij een met twee knietjes een 180 graden bocht maakt richting het ESBE 3-weg mengventiel.
Voor de zekerheid heb ik een magneetje tegen de stalen warmtewisselaar gehouden. Dit magneetje 'plakte' er gewoon tegenaan. m.a.w. met de vervuiling valt het wel mee.
 

Herr Fröbel

  • #25
 

Herr Fröbel

  • #26
 

Herr Fröbel

  • #27
Dit bedrijf levert de kachel nog.

Het gaat om de Vi-Ka max CV
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #28
Heb je ook een folder of handleiding met technische informatie?

Als ik op de website kijk geven ze voor een vermogen op van 7-14kw.
Voor de Vila max zonder CV geven ze dit zelfde op. Ik vraag me dus af, wat het vermogen voor de CV is... Misschien wordt er gewoon een warmtewisselaar bij in gezet, maar heeft die maar 2 of 3 kw vermogen...
Zou je klachten wel verklaren.
 

Herr Fröbel

  • #29
Ingmar89 Je hebt helemaal gelijk, dit viel mij zojuist ook al op!! Ik denk dat ik er wijs aan doe om maar te berusten in de situatie. Ik wil jullie allemaal erg bedanken voor het meedenken en het proberen om bij te dragen aan een oplossing. De kachel kostte mij ruim € 1100,- terwijl andere met eenzelfde 'vermogen' rond de €1800,- moesten kosten. Ik denk dat in dit geval goedkoop eigenlijk duurkoop was :cry:

Hans
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu