Hotelschakelaar werkt niet

Marcobreen

  • #1
Hallo,

ik ben marco, en ik ben bij een vriend van me bezig met verbouwen, heb al het elektra aangelegd bij hem. nu heeft hij in zijn huis een hotelschakelaar zitten, die er voor de verbouwing al reeds zat, en we hebben hem dan ook laten zitten, omdat we hem wilden gaan gebruiken in de nieuwe situatie. nu is het volgende probleem, dat de schakelaar niet werkt.

wat mij opgevallen is, dat er 5 schakeldraden van beide schakelaars vandaan komen, 2 van de ene en 3 van de andere. nu is er aangegeven aan me, dat alle 5 de draden aan elkaar zaten voor dat we begonnen met de verbouwing. (ben hier niet van overtuigd, en was er niet bij toen het gesloopt werd) de 5 draden zijn dan ook weer aan elkaar verbonden.

wat er nu het probleem is, dat als de schakelaar boven aangaat, gaat het licht branden, maar de schakelaar beneden, kan je aan en uit schakelen maar het licht gaat niet uit of aan.

kan iemand mij hiermee helpen, want ook de animatie, en schema's van een hotelschakelaar komen niet overeen met de schakelaar terplaatste.

bij voorbaat dank, groet Marco
 

Marcobreen

  • #3
Hallo Kees, bedankt voor je antwoord, ga eens snuffelen in de links die je gaf,

groet Marco
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu