Hoe weer ik vocht bij enkel steense muur

Nos

  • #1
Hoi allemaal,

Afgelopen week hebben de metselaars ons schuurtje afgerond. Deze staat met een zijkant op de erfgrens. Nu zie in de eerste lagen stenen van deze zijkant veel vocht omdat het straatwerk van de buren hoger is dan mijn toekomstige vloer.

zie afbeelding


Nu ga ik tussen de betonvloer en muur folie en rand isolatie (5mm) plaatsen.. is het nu nog te adviseren om nog meer maatregelen te treffen? (denk aan folie aan de buiten zijde? (buurman kant)

Komende week staat gepland om de vloer te storten.

alvast bedankt voor jullie reactie.
 

Bernhard

  • #2
Als de muur warmer wordt zal er geen vocht op de muur en vloer condenseren. Oplossing is de muur onder het maaiveld aan de buitenkant te isoleren met 10cm glasfoam. mvgr bernhard.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Je kan onder het straatwerk de buitenkant waterdicht maken (stucwerk, bitumen), dit moet er wel tegenaan geplakt zitten. En zorg dat het afschot van de bestrating van de muur af gaat. En dat het grondwater weg kan (misschien een grindkoffer tegen de muur aan).

Verder als de muur weinig dakoverstek heeft en/of flinke wind/regenbelasting krijgt dan kan je beter de hele buitenkant waterdicht maken.

Bij mijn bijkeuken was een vergelijkbaar probleem, Vocht door buitenmuur. Opgelost met waterdicht stucwerk aan de buitenkant. Er is nu alleen in natte periodes een klein nat naadje. Hiervoor moet ik nog iets veranderen, Betonnen vloer bijkeuken ophogen.
 

Nos

  • #4
Bedankt voor jullie reacties
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu