Betonnen vloer bijkeuken ophogen

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
 • #1
In relatie tot vocht door buitenmuur, het volgende. Het stucken van de buitengevel (onder terras) is inmiddels al een tijd geleden. Er blijven echter binnen vochtplekken komen. Ik wil nu de vloer gaan ophogen, om zo boven het niveau van deze vochtplekken te komen. Ophoging zo n 10cm en afwerking met vloertegels. De ondervloer is beton.

Wat voor materiaalkeuzes zijn er? Ik zat te denken aan een laag drukvast isolatiemateriaal, daar een laag lichtgewichtbeton overheen. Door de isolatie kunnen mooi wat leidingen weggewerkt worden (elektra, tuinelektra, regenwaterleiding).

Is een dunne laag van alleen beton op isolatie sterk genoeg? Ik kan er evt. wat wapening in doen of in uiterste geval zwaluwstaart eronder.

Kan er rechtstreeks op isolatie getegeld worden?

Ik wil het gewicht zo laag mogelijk houden, om het risico van verzakken zo klein mogelijk te houden.

b.v.d.
Henk
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ralph

  • #2
  Al verhoog je de vloer een meter, met optrekkend vocht maakt dat niet uit omdat de muur net een spons is en gewoon weer door trekt tot net boven vloernivo. Enigste oplossing is een sperlaag erin hakken of hars in de muur injecteren. De laatste oplossing is gruwelijk duur kan ik je alvast zeggen, hoe poreuser de steen hoe duurder zeg maar.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Toch heb ik goede hoop dat het hier wel gaat helpen. Het halfsteensbaksteenmuurtje is aan beide zijden gestucked. De zwakke plek is duidelijk de aansluiting met de vloer, waar een flinke krimpscheur zichtbaar is. Dat is dan ook de plek waar het vocht zichtbaar is. In die andere topic staan er wat foto's van.

  Het heeft waarschijnlijk ook te maken met het oude terrasvloertje buiten. Deze ligt net een paar cm boven het niveau van de vloer binnen.

  grtz
  Henk
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu